Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kakav pravilnik u križevcima

Legalizirano mito? Tko vrtiću donira tisuću i više kuna, dobije čak 50 dodatnih bodova za upis

Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images)
Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Prema pravilniku gradskog vrtića u Križevcima, djeca donatora vrtića dobivaju dodatnih 50 bodova za upis. Dijete roditelja koji doniraju najmanje 1000 kuna približava se vrhu ljestvice.

Pravilnik gradskog vrtića u Križevcima, donesen još 1997., predviđa da djeca donatora vrtića dobiju dodatnih čak 50 bodova. Svatko tko vrtiću donira najmanje 1000 kuna dobit će više bodova od djece iz socijalno ugroženih obitelji, korisnika dječjeg doplatka, pa čak i djece koja su godinu dana pred odlazak u školu te gotovo isti broj bodova kao djeca s teškoćama u razvoju.

Pročitajte i ovo Toranj - 1 Rajski, ali bespravni vidikovac Sagradio toranj iz snova od 34 metra, no on se upravo ruši: "Osjećao sam se kao da sam u raju" Cijepljenje djeteta Pravila struke Roditelji zabrinuti: "Djecu truju nepotrebnim lijekovima. To je suludo i štetno!" Imamo objašnjenje liječnika

''Dosad nisam znala za tu stavku u Pravilniku i nije mi jasno da javna institucija može na taj način uvesti legalizirano mito! Gradski vrtić trebao bi davati prednost obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a ne onima koji si uz mjesečnu cijenu vrtića mogu priuštiti i donacije'', ispričala je jedna majka za Glas Podravine.

Gradonačelnik Mario Rajn tvrdi da nije znao za pravilnik. Osudio ga je i predložio da se ta stavka ukloni.

Ravnateljica vrtića Katarina Ivković-Balint samo je rekla da ove godine nitko nije konzumirao pravo donatora.

Inače, pravilnik predviđa dodatne bodove i za djecu zaposlenika vrtića.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene