Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images)
Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Prema pravilniku gradskog vrtića u Križevcima, djeca donatora vrtića dobivaju dodatnih 50 bodova za upis. Dijete roditelja koji doniraju najmanje 1000 kuna približava se vrhu ljestvice.


Pravilnik gradskog vrtića u Križevcima, donesen još 1997., predviđa da djeca donatora vrtića dobiju dodatnih čak 50 bodova. Svatko tko vrtiću donira najmanje 1000 kuna dobit će više bodova od djece iz socijalno ugroženih obitelji, korisnika dječjeg doplatka, pa čak i djece koja su godinu dana pred odlazak u školu te gotovo isti broj bodova kao djeca s teškoćama u razvoju.

Vezani članci Dječji vrtić, ilustracija Dezinficira se vrtić u Splitu: Prošlog tjedna u njemu su boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj Kolodvor u Križevcima Ovaj kolodvor uskoro postaje gradilište: Provjerili smo kakvu korist projekt vrijedan 3 milijarde kuna donosi križevačkom kraju, ali i domaćem gospodarstvu

''Dosad nisam znala za tu stavku u Pravilniku i nije mi jasno da javna institucija može na taj način uvesti legalizirano mito! Gradski vrtić trebao bi davati prednost obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a ne onima koji si uz mjesečnu cijenu vrtića mogu priuštiti i donacije'', ispričala je jedna majka za Glas Podravine.

Gradonačelnik Mario Rajn tvrdi da nije znao za pravilnik. Osudio ga je i predložio da se ta stavka ukloni.

Ravnateljica vrtića Katarina Ivković-Balint samo je rekla da ove godine nitko nije konzumirao pravo donatora.

Inače, pravilnik predviđa dodatne bodove i za djecu zaposlenika vrtića.