Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj na nuli

'Pravda u Hrvatskoj nije slijepa, već je glupa i retardirana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potresan slučaj dječačića koji je umro u mukama u sisačkoj bolnici prije pet i pol godina, još uvijek je na sudu, i to na samom početku! Na pola puta do zastare, to je tipična priča hrvatskog pravosuđa. A neutješna majka pita se hoće li ikada doživjeti pravdu za svog sina.

Jednogodišnji dječačić imao je zapletaj crijeva, a doktorice sisačke bolnice provjerile su da nema meningitis. Kad ga nisu našle, ostavile su se dijagnosticiranja. Andreas je 24 sata umirao na sisačkoj pedijatriji. Nakon 5 godina suđenja, na pola puta do zastare, slučaj je još na početku. U 3 vještačenja ponavljano je da su liječnice krive. No, okrivljene su tražile vještačenje vještačenja, sutkinja dopustila, trebalo biti gotovo u travnju. Nije ni počelo, a kad će ne zna se.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Medicinski fakultet u Rijeci spis je vratio uz dopis da zbog preopterećenosti nije u mogućnosti prihvatiti ovo vještačenje. Medicinski fakultet u Zagrebu izvjestio je sud da nije u mogućnosti izraditi u roku od 30 dana nalaz i mišljenje zbog kompliciranosti predmeta i većeg broja vještaka, te godišnjih odmora u srpnju i kolovozu, pa su zatražili prolongaciju roka. 'Osjećam se tako bez veze na sudu, kao da se nije radilo o nečijem djetetu, to je dijete', rekla nam je uznemirena Anita Kolarec, majka pokojnog Andreasa.

Optužena doktorica bila je u crnoj kronici i prije godinu dana, kad joj je usred noći, s njezinog odjela, na cestu odlutala trogodišnja djevojčica. 'Pravda je slijepa, ali u Hrvatskoj je bojim se, glupa i retardirana', ogorčeno je zaključila nesretna majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene