Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridruži se akciji!

'Prava doza ustrajnosti': Preveslat ćemo Jadran za Bračke pupoljke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Po treći put planiramo u kajacima preveslati Jadran od Baške na otoku Krku do Dubrovnika u sklopu akcije˝Prava doza ustrajnosti˝. Veslačka tura trajat će od 28.07. do 14.08.2013., a naš cilj je prikupiti 100 tisuća kuna za Bračke pupoljke', poručuju iz udruga 'Apel' i 'Brački pupoljci'.

Toni, Lorena, Petar, Roko, Niki, Mihael i Andreja su bračka djeca koja se usporeno razvijaju. Osim roditeljske ljubavi, njima je potrebna trajna terapija koju provode posebno educirani stručnjaci koji im pomažu da se uključe u vrtiće, škole i društvo te postignu što veći stupanj samostalnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Prava doza ustrajnosti' Preveslat će 500 kilometara za 'nevidljivu' djecu s Brača Slika nije dostupna Prava doza ustrajnosti Pomozite i vi djeci koja su preživjela rak!

Naš cilj je prikupiti 100 tisuća kuna za godišnju terapiju 27-mero djece s otoka Brača. Time ćemo doprinijeti njihovom razvoju i spriječiti izolaciju i stigmatizaciju. Život na otoku čini se idiličan, ali za djecu koja imaju posebne potrebe to znači udaljenost od stručnjaka koji im mogu pomoći. Svojim donacijama omogućit ćete terapiju djece s posebnim potrebama na otoku Braču.

U 3. sezoni akcije ˝Prava doza ustrajnosti˝ sudjelovat će 15 veslača i skiper u gumenjaku. U akciji će sudjelovati Ivan Tankosić – mladić koji je pobijedio rak, Ivan Stojčević – predsjednik udruge Apel i idejni začetnik akcije, djelatnici Alvogena, Mario Valentić i drugi hrabri pojedinci. Naši veslači sami snose troškove svog sudjelovanja u akciji, a ponosni smo što većina i svojim donacijama podržava akciju.

U prethodne dvije sezone Prave doze ustrajnosti prikupljeno je ukupno 250 tisuća kuna. Prikupljenim novcem organiziran je 10. kamp Krijesnica u Fužinama (od 01.07. do 08.07.2013.) i drugi programi koji doprinose integraciji djece koja su preživjela rak, a godinu dana ranije kupljena su 4 infuzomata za pedijatrijski onkološki odjel KBC-a Split.

Put koji se brodom prijeđe za jedan dan, mi ćemo prolaziti 18 dana. A što znači sporo napredovati, a imati volje za naprijed znaju Brački pupoljci. Ova djeca su u središtu naše akcije Prava doza ustrajnosti 2013. Njihova dostignuća su skromna, ali svakim korakom oni pokazuju da je pomicanje osobnih granica moguće usprkos preprekama i ograničenjima.

Pozivamo vas da se uključite u Pravu dozu ustrajnosti 2013! Donirajte prema svojim mogućnostima. Broj žiro računa udruge APEL: 2484008-1102135427.

U prethodnim akcijama imali smo donacije od 20 kuna do 70 tisuća kuna i svaka od njih je dragocjena jer je u zbroju doprinijela ostvarenju zajedničkog cilja. U nastavku je popis djece i njihove godišnje potrebe pa visinu svoje donacije možete uskladiti prema godišnjim potrebama pojedinog djeteta ako vam tako odgovara. Pravu dozu ustrajnosti akcije pratite na našoj Facebook stranici ˝Prava doza ustrajnosti˝

O UDRUZI BRAČKI PUPOLJCI

Brački pupoljci su udruga koja okuplja roditelje i djecu s teškoćama u razvoju na otoku Braču. Udruga organizira individualne i grupne terapije, senzornu integraciju i druge programe za djecu, a roditeljima pruža savjetodavnu i psihološku podršku. Programi udruge doprinose rehabilitaciji, osposobljavanju i pripremi djece s posebnim potrebama za aktivno sudjelovanje u društvu, uključivanje u vrtiće i škole u njihovim bračkim mjestima. Zbog specifičnosti života na otoku i udaljenosti specijaliziranih ustanova, cilj udruge je osigurati defektologa, neurofeedback tretmane, logopeda, fizioterapeuta i druge stručnjake koji provode terapiju koja je neophodna za razvoj i napredak djece s posebnim potrebama.

O UDRUZI APEL

Udruga Apel osnovana je 2003. godine s ciljem realizacije humanitarnih projekata. Članovi udruge posebno su ponosni što je Apel stipendirao školovanje 8 studenata, bivših štićenika domova za nezbrinutu djecu i kroz 4 godine isplatio 280.000,00 kuna stipendija. U suradnji s udrugom Krijesnica u 2011. i 2012. uspješno su realizirane 2 akcije ˝Prava doza ustrajnosti˝ u sklopu koje su članovi udruge Apel i drugi hrabri pojedinci preveslali Jadran i prikupili ukupno 250 tisuća kuna za rehabilitaciju djece koja su preživjela rak i kupnju 4 infuzomata za pedijatrijski onkološki odjel KBC-a Split.

PODACI ZA PLAĆANJE: Primatelj: Udruga APEL (OIB: 10450782951) Naziv banke: RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d., Petrinjska 59, 10000 Zagreb Broj žiro računa udruge APEL: 2484008-1102135427 IBAN:HR9024840081102135427 U opis plaćanja stavite naznaku ˝za Bračke pupoljke˝. Broj deviznog računa: 2484008-1500160917 IBAN: HR9024840081102135427SWIFT: RZBHHR2X

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene