Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na riječi premijera

PR agencije zgrožene i šokirane odlukom Vlade: 'To je suprotno praksi u EU!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među odlukama koje je Vlada donijela je i jedna zbog koje su se pobunile sve agencije za odose s javnošću u Hrvatskoj. Od danas državna tijela ne smiju angažirati PR agencije za komuniciranje s javnošću.

Vlada, ministarstva i državne tvrtke od sada će sami komunicirati s javnošću. 'Dodatnog plaćanja javnim novcem PR usluga nema, točka', rekao je premijer Zoran Milanović. 'Cijela struka odnosa s javnošću je zgrožena i šokirana današnjom odlukom Vlade', rekla je Aleksandra Kolarić iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Agencija Ankice Mamić, koja je i osobni PR prvom potpredsjedniku Vlade, s njegovim ministarstvom ima godišnji ugovor na 70.000 kuna. 'To je zapravo jako mali iznos za tako složene poslove. Kao što znate, potpredsjednik Čačić je vrlo često u kriznim komunikacijskim situacijama', kaže Ankica Mamić, vlasnica PR agencije.

>> Milanović ne želi svoju 'Fimi mediju'!

'Konkretno ja imam ured od 9 ljudi. Oni su plaćeni da rade dnevni posao kriznog komuniciranja, koliko uspješno to ovisi i o meni, to radim i ja', kaže premijer Milanović.

Država bi radila uspješnije da je više koristila komunikacijske stručnjake, kaže direktorica najveće PR agencije. 'Uostalom, dovoljno je pogledati praksu nekih razvijenijih i uspješnijih zemalja. Uzmite Veliku Britaniju ili neku drugu zemlju članice EU i vidjet ćete u kojoj mjeri tamo vlade i javni sektor koriste usluge vanjskih agencija', kaže Violeta Colić, direktorica PR agencije. 'Ima jako puno stručnjaka i eksperata i agencija koji bi rado radili ono što je posao nas', kaže Milanović.

U Vladi, agencijama i ministarstvima je 150 zaposlenih u odnosima s javnošću. 'Nama se na ovakav način guši kompletno tržište i mi ćemo razgovarati s Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja', kaže Mario Aunedi Medek iz Hrvatske udruge komunikacijskih agencija. 'To je posao svih nas. I mi krizno komuniciramo svaki dan i za to primamo plaću', kaže premijer. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene