Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požari na priobalju pod nadzorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetak požara na priobalju još uvijek nije ugašeno ali je pod nadzorom, a požarišta se saniraju, doznaje se jutros iz Vatrogasno operativnog središta u Divuljama.

U splitsko-dalmatinskoj županiji još je aktivan požar na brdu Moseč kod Muća koji je izbio prije dva dana. Iz Divulja najavljuju da će se u gašenje u jutarnjim satima uključiti i dva kanadera.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Prilika za promjenu Biser Mediterana u opasnosti: ''Zbog klimatskih promjena imamo ratno stanje u vrijeme mira'' Požari u Grčkoj Šumski požari FOTO Pakao u Grčkoj, gori već deveti dan: "Nažalost, ne vidimo da se fronta može obuzdati i staviti pod kontrolu"

Gasitelji saniraju požarište izvan miniranog područja kod Dicma u blizini vojarne Kukuzovac, gdje gori još od 19. srpnja.

Pod nadzorom je požar kod mjesta Sitno Gornje i Žrnovnica, gdje je zahvaćeno 50 hektara borove šume te visokog i niskog raslinja.

Pod nadzorom su i požari u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Već sedmi dan gori na granici sa Crnom Gorom kod mjesta Bani kod Debelog Brijega na miniranom području, no u Vatrogasno operativnom središtu kažu da je situacija pod nadzorom te da gasitelji i dalje ostaju na požarištu zbog opasnosti da se, uslijed promjene vjetra, požar iz Crne Gore vrati na područje Hrvatske.

Više nema otvorenog plamena na području Metkovića-Šibanica, na kojem se požar proširio s područja BiH, pa se saniraju rubni dijelovi požarišta.

Pod nadzorom je i požar kod mjesta Trnovica na nepristupačnom i miniranom terenu uz granicu s Bosnom i Hercegovinom koja je zatražila pomoć od Hrvatske u gašenju požara kod Neuma, pa je s Pelješca upućena interventna vatrogasna postrojba koja je cijelu noć gasila taj požar.

I dalje je aktivan požar trave i niskog raslinja kod Udbine na
području Srednje gore i Kurjaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene