Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desetak požara na priobalju još uvijek nije ugašeno ali je pod nadzorom, a požarišta se saniraju, doznaje se jutros iz Vatrogasno operativnog središta u Divuljama.


U splitsko-dalmatinskoj županiji još je aktivan požar na brdu Moseč kod Muća koji je izbio prije dva dana. Iz Divulja najavljuju da će se u gašenje u jutarnjim satima uključiti i dva kanadera.

Vezani članci Požari - 4 Pakao u Francuskoj, požari divljaju posvuda: "Ne znate hoće li kuće biti tamo kad se vratite" Ivana Pezo Moskaljov Ivana Pezo Moskaljov o stanju protupožarne flote: "U ovom trenutku Hrvatska požare gasi sa samo tri kanadera i tri Air Tractora"

Gasitelji saniraju požarište izvan miniranog područja kod Dicma u blizini vojarne Kukuzovac, gdje gori još od 19. srpnja.

Pod nadzorom je požar kod mjesta Sitno Gornje i Žrnovnica, gdje je zahvaćeno 50 hektara borove šume te visokog i niskog raslinja.

Pod nadzorom su i požari u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Već sedmi dan gori na granici sa Crnom Gorom kod mjesta Bani kod Debelog Brijega na miniranom području, no u Vatrogasno operativnom središtu kažu da je situacija pod nadzorom te da gasitelji i dalje ostaju na požarištu zbog opasnosti da se, uslijed promjene vjetra, požar iz Crne Gore vrati na područje Hrvatske.

Više nema otvorenog plamena na području Metkovića-Šibanica, na kojem se požar proširio s područja BiH, pa se saniraju rubni dijelovi požarišta.

Pod nadzorom je i požar kod mjesta Trnovica na nepristupačnom i miniranom terenu uz granicu s Bosnom i Hercegovinom koja je zatražila pomoć od Hrvatske u gašenju požara kod Neuma, pa je s Pelješca upućena interventna vatrogasna postrojba koja je cijelu noć gasila taj požar.

I dalje je aktivan požar trave i niskog raslinja kod Udbine na
području Srednje gore i Kurjaka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju