Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požari na Makarskom primorju, kod Podgore i Baške Vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Makarskom primorju danas su izbila dva požara kod Podgore i Baške Vode, a oba su stavljena pod nadzor gasitelja koji zbog bure ostaju na požarištu.

U požaru kod Podgore, koji je buknuo jutros u 10,30 sati, a u 11,30 sati stavljen je pod nadzor, izgorjelo je nisko raslinje na zapuštenom poljoprivrednom zemljištu na površini od 2000 četvornih metara. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

U gašenju je sudjelovalo 45 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Brela, Baške Vode, Makarske, Tučepa i Podgore. 

Zbog jake bure na požarištu su ostali dežurati podgorski vatrogasci, kazao je Stjepko Mršić, vatrogasac koji je vodio
akciju gašenja, dodajući kako se uzroci izbijanja vatre utvrđuju.

Požar koji je buknuo u masliniku kod mjesta Bast u općini Baška Voda u 13,15 sati, a u 14 sati stavljen je pod nadzor gasitelja, izgorjele su dijelom masline i nisko raslinje na površini od 5000 četvornih metara.

Vatra je u 14 sati stavljena pod nadzor gasitelja, a požar je gasilo 30 vatrogasaca sa šest vozila dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Baške Vode, Brela i Makarske, rekao je Ivo Sikavica koji je vodio akciju gašenja. Uzrok izbijanja vatre još se utvrđuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene