Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4 aktivna požara

Požari i dalje bjesne Jadranom, izgorjelo na stotine hektara površine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jutra buknuo je novi požar u Ličko-senjskoj županiji. Četiri požara na Jadranu još su aktivna na Jadranu, a tri su lokalizirana i pod nadzorom gasitelja. Izgorjelo je na stotine hektara šume, trave i niskog raslinja.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev u 8:07 za gašenje požara trave, niskog raslinja i borove šume kod mjesta Crnaj – Pazariški Bakovac. Požar gase zemaljske snage, a upućen je 1 Air Tractor. Gašenje je u tijeku.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Ličko-senjska županija

Požar kod mjesta Crnaj – Pazariški Bakovac ugašen je u 12 sati. Požar su gasile zemaljske snage i 2 Air Tractora, a opožareno je 3 ha bukove i borove šume.

Zadarska županija

Požar visokog i niskog raslinja kod mjesta Savar na Dugom Otoku je ugašen jučer u 17:21 sati. Požar su gasile zemaljske snage Sezonske privremene vatrogasne postrojbe Dugi Otok, DVD Sali, s ukupno 18 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila te zračne snage – 2 kanadera i 1 Air Tractor. Opožarena površina je 32 hektara.

>> Požar na Čiovu lokaliziran: Navodno viđen piroman u automobilu stranih registracija!

Požar kod Smokovića ugašen je sinoć u 22:30 sati. U požaru je izgorjelo 0,7 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 2 kanadera, 1 Air Tractor i JVP Zadar s 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran a tijekom noći je organizirano dežurstvo.

Šibensko-kninska županija

Na požaru koji je dojavljen još 24. kolovoza u 15:19 sati na Svilaji, kod mjesta Donji Baljci i tijekom jučerašnjeg dana nastavljeno je gašenje. Osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar su gasila i 2 kanadera.

Požar borove šume kod Vodica - predio Srima ugašen je u 8 sati. Požar su gasile zemaljske i zračne snage. U požaru je izgorjelo 1,5 hektara trave i niskog raslinja.

U tijeku je gašenje požara na području Ervenik-Radučić koji je u Vatrogasno operativno središte Divulje dojavljen u 16:12 sati. Požar je lokaliziran u 18 sati. Opožareno je oko hektar borove šume i smreke.

Splitsko-dalmatinska županija

Požarna kod Trogira, predio Cocina Draga na otoku Čiovu, lokaliziran je sinoć u 22 sata. U požaru je izgorjelo 15 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su helikopter s uređajem za gašenje, DVD-i Trogir, Vranjica, Slatine, Marina, Mladost-Kaštela, Split, Solin i Gomilica s 90 vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila. Tijekom noći je organizirano dežurstvo.

Požar kod Peruče u blizini brane još uvijek je aktivan, ali je pod nadzorom gasitelja. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, borova i hrastova šuma. U gašenju požara sudjelovali su četiri kanadera, JVP Split, DVD-i Sinj, Solin, Split, Trilj i Dicmo, izvanredna dislokacija iz Primorsko-goranske, Zadarske, Istarske i Dubrovačko-neretvanske županije s ukupno 88 vatrogasaca i 21 vatrogasnih vozila.

Požar na području u blizini naselja Satrić u općini Hrvace još uvijek je aktivan. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma. U gašenju požara sudjelovala su 4 kanadera te DVD-i Sinj, Vranjic i Makarska, izvanredna dislokacija iz Primorsko-goranske, Zadarske, Istarske i Dubrovačko-neretvanske županije s 36 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila, izvanredna kontinentalna dislokacija iz Zagrebačke, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije s 53 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila.

Požar na području Rudina kod Kaštela još uvijek je aktivan, ali je pod nadzorom gasitelja. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija, borova šuma, maslinici i vinogradi. U požaru je oštećeno nekoliko objekata i jedan osobni automobil. U gašenju požara sudjelovali su 2 kanadera, Air Tractor, helikopter s uređajem za gašenje i helikopter za prijevoz 'krušaka' (spremnika za vodu), DIP-ovi Split, Šibenik, Zadar, JVP Split sa sezonskim snagama, DVD kaštela, Gomilica, Mladost, Trogir, Slatine, Marina, Solin, Vranjic, Dugi Rat, Podstrana, Omiš, Virovitičko-podravska županija, Požeško-slavonska, koprivničko-križevačka, zagrebačka županija i Namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH s ukupno 170 gasitelja i 40 vozila. Gašenje i sanacija i dalje su u tijeku.

Požar kod Trnbusa lokaliziran je jučer u 18:30 sati. U požaru je izgorjelo 6 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su helikopter s uređajem za gašenje, DVD-i Kučiće i Gata s 10 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila. Tijekom noći je organizirano dežurstvo.

Požar trave i raslinja kod Zadvarja, za kojeg je dojava u VOC Divulje stigla u 16,48 sati. Lokaliziran je i pod nadzorom. Dežurstvo na požarištu je u tijeku. Opskrba električnom energijom je normalizirana.

Pod nadzorom je požar niskog raslinja kod mjesta Primorski Dolac, koji je dojavljen u 14,50 sati. Požar su gasili DVD-i Gomilica i Perković i helikopter s uređajem za gašenje.

Dubrovačko-neretvanska županija

Požar na otvorenom prostoru između Putnikovića i Žuljane na poluotoku Pelješcu pod nadzorom je gasitelja, a tijekom noći nastavljeno je gašenje i sanacija požara. U požaru je izgorjelo oko 300 hektara borove šume i niskog raslinja na nepristupačnom terenu. U gašenju požara sudjeluju 2 kanadera, JVP Mljet, SPVP Pelješac, DIP Dubrovnik DVD-i Putnikovići, Ston, Žuljana, Janjina, Kuna, Trpanj i Orebić s 79 vatrogasaca i 19 vatrogasnih vozila.

ž Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene