Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više intervencija

U luci Rabac planuo gliser: Detonacija mladića odbacila u more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici lučkih kapetanija u utorak su imali više intervencija na moru.

Djelatnici lučkih kapetanija intervernirali su u utorak u više nesreća na moru, u Rapcu i u šibenskom akvatoriju, dok istodobno traje potraga za nestalima na splitskom plovnom području, izvijestili su jutros iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Sigurna plovidba na Jadranu - 6 Sigurna plovidba na Jadranu Bili smo u akciji s pomorskom policijom: Vozili prevelikom brzinom na samo sto metara od obale pa dobili 3000 kuna kazne

Sinoć oko 18.45 sati na vezu u luci Rabac izbio je požar na gumenom gliseru naziva 'Joker', dužine 7,5 metara, talijanske zastave. Na gliseru su bila tri člana posade, otac P.P. (1960.) i dva sina R.S. (1986.) i J.S. (1997.), svi australski državljani.

Požar na gliseru izbio je kada su Australci pokušavali zamijeniti pumpu, te je vjerojatno uslijed iskrenja došlo do zapaljenja plinskih isparavanja u akumulatorskom spremištu i detonacije, koja je jednog sina odbacila u more uz manju opeklinu noge, a drugome su lakše opečene noge, ruke i lice. Otac nije ozljeđen.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći Labin utvrdili su kako su mladići lakše ozljeđeni bez potrebe za hospitalizacijom.

Kod Čiova nastavljena potraga za vozačem vodenog skutera

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Labin i osigurali morski okoliš od onečišćenja, no gumenjak je gotovo u potpunosti izgorio.

Djelatnici rabske Lučke kapetanije i Pomorska policija provode očevid o uzrocima pomorske nesreće.

Na području splitske Lučke kapetanije nastavljena je potraga za dvojicom nestalih hrvatskih državljana.

J.G. (1973.), koji je upravljao jet ski-em u večernjim satima 16. kolovoza sudario se s taksi - gliserom te nestao. Intenzivna potraga je na moru, iz zraka te uz pomoć ronioca.

Splitska Kapetanija u koordinaciji s ispostavama Trogir i Milna traga i za F.M. (1974.) koji je nestao 18. kolovoza sa plaže u mjestu Sveta Nedjelja na Hvaru. U potragu su uključena i plovila Lučke Kapetanije Split, Ispostave Hvar i Pomorske policije.

Oba područja preletio je i pretražio iz zraka helikopter Ministarstva obrane RH iz Divulja, ali bez rezultata. Obje potrage su i dalje u tijeku.

Središnica za spašavanje na moru jučer je koordinirala u dvije akcije spašavanja plovila od nasukavanja.

Prvi poziv u pomoć zaprimljen je u 12,10 sati od posade jedrilice 'Mala' u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, na kojoj je plovilo pet članova posade, čeških državljana, koji su ostali bez pogona kod otoka Zlarina, te ih je vjetar nosio prema obali.

Je li doživio nesreću: Policija traži 41-godišnjeg muškarca nestalog na moru

Plovilo šibenske Lučke kapetanije je jedrilicu sa češkom posadom ubrzo pronašlo neozlijeđene, te ih je oteglilo do zlarinske marine.

Poziv za pomoć u 13 sati poslala je i posada motorne jahte 'New Dream', talijanske zastave, dužine 12,5 metara sa sedam talijanskih članova posade, koji su ostali bez pogona u sredini Šibenskoga kanala.

Zbog straha od nasukavanja talijanska posada prekrcala se na brodski tender na kojemu su se održali do dolaska djelatnika šibenske Kapetanije, koji su talijansku jahtu uzeli u tegalj do obližnje marine, naveli su iz Ministarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene