Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorio centar za odvikavanje

Požar zaprijetio naselju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri požara uz prugu jučer su digla na noge kaštelanske i solinske vatrogasce i uznemirila mještane Kaštela.

Čini se da je iskrilo iz vlaka, a požar je u trenutku zahvatio Centar za liječenje ovisnosti, tik uz naselje u kojem živi 40- tak obitelji. U ovim prostorijama liječeni ovisnici popravljali su stari namještaj i tehniku i tako se sami uzdržavali.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo"

Trud liječenih ovisnika koji prostorije u kojima popravljaju stari namještaj i tehniku i tako se sami uzdržavaju, progutao je požar koji je stigao sa željezničke pruge. Ovaj put, trebat će pomoć. 'Ja mislim da je od vlaka, ali ne mogu tvrditi', rekao je Dragan Kapitanović, vatrogasni zapovjednik iz Solina.

Iznad Reto centra je naselje, niske drvene kuće u kojima živi 40-tak obitelji. U plaču i očaju žene i djeca pratili su požar. U radioni centra je bilo 28 plinskih boca, a njima su ovi skromni domovi sve što imaju. 'Bilo je panike. Ima tu plinskih boca, svašta je moglo biti', rekao je mještanin.

Vatra je, kažu, planula sa područja pruge nakon što je prošao vlak. 'To su bile barake Pomgrada i dano je nama da živimo, bili bi puka sirotinja da je ovo izgorjelo, ne bi znali što ćemo', rekao je mještanin.

Zapovjednici kaštelanskih vatrogasaca tvrde da se ne plaća nadzor pruge, a nakon nesreće u Rudinama koju je izazvalo pogrešno i klizavo sredstvo protiv korova izgleda više i nije bilo ni prskanja pa trava raste i suši se na suncu. Dosta je bačen opušak ili iskra.

'Prilikom kočenja odvrci komad metala usijanoga najvjerojatnije, i još ako nije očišćeno, znamo što ide', kaže Kapitanović. Vatra je planula na čak tri mjesta duž pruge u kratkom vremenu. U Rudinama, u Kambelovcu i Svetom Kaju. Policija tek istražuje uzrok, no vatrogasci i mještani će izgleda sve češće strahovati od požara sa Kaštelanske pruge.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene