Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se kako je buknuo

Požar u splitskoj ustanovi za rad i rehabilitaciju osoba s invaliditetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 16 sati stavljen je pod nadzor požar koji je danas nešto prije 10 sati buknuo u skladištu splitskog DES-a, ustanove za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, doznaje se od splitskih vatrogasaca.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita Felicija Parčine potvrdio je kako u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a niti opasnosti po okoliš i zdravlje ljudi.

Pročitajte i ovo Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe Opasno zgarište - 2 Opasnost za zdravlje Pobuna zbog zgarišta: ''Nitko nije došao niti je koga briga''

Zbog gorivosti materijala koji se nalazi u skladištu DES-a, kompletna splitska Javna vatrogasna postrojba sa čak 60 vatrogasaca i šest vozila od jutros je na terenu, a ekipe se u gašenju izmjenjuju svakih 20 minuta. Naime, vatrom su zahvaćene velike količine baliranog papira, pa se prilikom izgaranja stvaraju velike količine dima, izjavio je za Hinu zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Parčina.

>> Veliki požar u Pazinu izbio zbog nepoštivanja mjera zaštite od požara

Sada je vatra pod nadzorom, a vatrogasci izvlače robu iz skladišta i saniraju teren. Najgore je prošlo, istaknuo je Parčina.

'Zbog velike topline i koncentracije dima u prostorijama gdje je buknuo požar naši su vatrogasci potrošili više od 100 boca zraka radi zaštite organa za disanje, a svaka boca ima oko 1800 litara zraka', rekao je vatrogasni zapovjednik Parčina dodavši kako su se vatrogasne ekipe, u kojima je bilo ukupno 60 vatrogasaca, smjenjivale svakih dvadeset minuta jer nisu mogli duže izdržati dim i toplotu u prostorijama zahvaćenim požarom.

Rekao je da vatrogasci posjeduju posebne termalne kamere za utvrđivanje izvora požara, ali je današnji požar u splitskom DES-u bio 'širih razmjera'.

Još se uvijek točno ne zna kako je buknula vatra u DES-u, koja je zahvatila većinom papir za tisak, kojeg ta ustanova proizvodi.

Nakon što vatra bude ugašena policija će provesti očevid o uzrocima požara, a za 17 sati najavljena je konferencija za novinare.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene