Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inspektorica zaštite okoliša utvrdila je u vezi s jučerašnjom eksplozijom i požarom u pogonu Plive, kako je na 5. katu eksplodirao stroj i smjesa za proizvodnju Plivadona.


Državna uprava za zaštitu i spašavanje jutros je izvijestila da se uzrok eksplozije još utvrđuje dok je teško opećeni radnik i dalje u kritičnom stanju, potvrdili su iz Traumatološke bolnice.

U nesreći, koja se dogodila oko 15 sati u Plivinu Odjelu za proizvodnju lijekova, u Prilazu baruna Trenka, teško su ozlijeđena dvojica radnika, koji su prevezeni u Traumatološkoj bolnici, a sedmorica koji su se žalili na nadražajni kašalj, slabosti i vrtoglavice smješteni su u Kliničku bolnicu 'Sveti Duh'.

Vezani članci Kreće protupožarna sezona - 3 Koliko je Hrvatska pripremljena za požare? Banožić o kanaderima i letjelicama: ''Dva su na redovnom popravku, jedan od ptice...'' Policija, ilustracija Detalji tragedije u Istri: Automobil se zapalio zbog tehničkog kvara na motoru, u njemu pronađeno tijelo nepoznate osobe

>> Radnik Plive kritično, zadobio opekline na 90 posto tijela

Radnik kojemu su opekline zahvatile 90 posto tijela i dalje je u kritičnom stanju. ''To su opekline 3. i 4. stupnja na više od 90 posto tijela, znači vrlo teška ozljeda s teškim traumatskim šokom i vitalnom ugroženošću', rekao je dr. Hrvoje Tomičić.

Radnik kojemu su opekline zahvatile 20 posto površine tijela je stabilno i izvan je životne opasnosti, potvrdio je jutros šef Odjela za opekline Klinike za traumatologiju dr. Hrvoje Tomičić. Ostalih sedmero radnika, koji su bili prevezeni u KB 'Sveti Duh' su stabilno i jutros su pušteni kući, rekao je glavni dežurni liječnik KB 'Sveti Duh' dr. Dragutin Tomičić.

'Kolege su u stalnom kontaktu s obiteljima unesrećenih i stalno pratimo razvoj medicinskog stanja svih ozlijeđenih', rekao je Matko Bolanča, predsjednik uprave Plive.

Nakon pregleda pogona na Odjelu za proizvodnju lijekova, gdje se dogodila eksplozija i požar, inspektorica zaštite okoliša također je utvrdila kako nema opasnosti za okoliš i stanovništvo, jer se radilo o farmaceutskim tvarima i punilima.

Zatražila je da se po završetku policijskog očevida odmah počne sa sanacijom opožarenog prostora i zbrinjavanjem nastalog otpada te da je Plivini stručnjaci za zaštitu okoliša o učinjenom pismeno izvijeste, navodi DUZS. Požar u proizvodnom pogonu Plive u zgradi Farmaceutskih tehničkih operacija, koji je izbio oko 15 sati, ugasili su vatrogasci vatrogasne postrojbe iz Plive. (Hina)