Iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama izvijestili su da će izvide od policijskih istražitelja preuzeti i DORH. Iz CIOS-a, nakon medijskih natpisa, naglašavaju da nikakav opasni otpad nije obuhvaćen požarom te da je propisno skladišten


Njihove tvrdnje, rekli su iz CIOS-a, potvrdio je i jutrošnji nadzor Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost. Inspektori zaštite okoliša naložili su hitne mjere kako bi spriječili daljnje onečišćenje, a stručnjaci umiruju građane.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Veliki požar noćnog kluba u Zagrebu: Plamen u potpunosti zahvatio objekt, na teren izašlo 15 vatrogasaca Požar u CIOS-u Požar na zagrebačkom odlagalištu: Zapalio se otpad u CIOS-u, na teren izašlo devet vatrogasnih vozila

Voditeljica Službe za ekologiju Adela Krivohavlek izjavila je za Dnevnik Nove TV kako je analiziran zrak s požarišta i mjesta gdje su prve kuće, te kako rezultati pokazuju lagani pad. Ipak, Krivohavlek ističe kako "to nisu toksikološki aktivne supstance stoga opasnosti uistinu nema."

Oglasilo se i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

"Naređena je zabrana zaprimanja novih količina svih vrsta otpada na lokaciju, sanacija opožarenog područja i zbrinjavanje otpada nastalog u požaru te zabrana rada postrojenja do opoziva nadležne protupožarne inspekcija. O provedbi hitnih mjera inspekcija je obavijestila Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i Ministarstvo unutarnjih poslova", stoji u izjavi Ministarstva.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr