Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naložene hitne mjere

Borba s posljedicama požara u CIOS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama izvijestili su da će izvide od policijskih istražitelja preuzeti i DORH. Iz CIOS-a, nakon medijskih natpisa, naglašavaju da nikakav opasni otpad nije obuhvaćen požarom te da je propisno skladišten

Njihove tvrdnje, rekli su iz CIOS-a, potvrdio je i jutrošnji nadzor Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost. Inspektori zaštite okoliša naložili su hitne mjere kako bi spriječili daljnje onečišćenje, a stručnjaci umiruju građane.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Voditeljica Službe za ekologiju Adela Krivohavlek izjavila je za Dnevnik Nove TV kako je analiziran zrak s požarišta i mjesta gdje su prve kuće, te kako rezultati pokazuju lagani pad. Ipak, Krivohavlek ističe kako "to nisu toksikološki aktivne supstance stoga opasnosti uistinu nema."

Oglasilo se i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

"Naređena je zabrana zaprimanja novih količina svih vrsta otpada na lokaciju, sanacija opožarenog područja i zbrinjavanje otpada nastalog u požaru te zabrana rada postrojenja do opoziva nadležne protupožarne inspekcija. O provedbi hitnih mjera inspekcija je obavijestila Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i Ministarstvo unutarnjih poslova", stoji u izjavi Ministarstva.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene