Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar na području Kašića, u Zadarskoj županiji, dojavljen je večeras u 18,45 sati u Vatrogasno operativno središte (VOS) Divulje.


Gori trava i nisko raslinje u miniranom području, a veličina područja zahvaćenog požarom nije procijenjena. Za gašenje požara od zračnih snaga na požarištu su djelovala dva protupožarna zrakoplova kanadera i dva Air Tractora. Požar je aktivan, ne širi se, i nema ugroženih objekata.

Vezani članci Sofija Preljvukić s građanima - 2 Herojski spašavao šestomjesečnog unuka, ali i ostale mještane: "Počeo je spavati - nismo znali je li od dima.." Slika nije dostupna Lokaliziran požar kod Zatona

Požar kod Vrgorca, na području Prapratnice, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji je dojavljen oko 16,30 sati, lokaliziran je u 18,30 sati, a vatrogasci saniraju i čuvaju požarište.

Gori borova šuma, trava i nisko raslinje, a opožarena površina procijenjena je na 6 hektara. U gašenju sudjeluje 20-at vatrogasaca sa sedam vozila iz dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Vrgorac, a od zračnih snaga protupožarni zrakoplov kanader i helikopter s uređajem za gašenje požara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju