Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rogoznica: Požar pod nadzorom, magistrala otvorena za promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranska magistrala kod Rogoznice nešto prije 19 sati ponovno je otvorena za promet nakon što je zbog požara od 15,55 sati bila zatvorena. Požar na rogozničkom području stavljen je pod nadzor.

Požar je buknuo oko 15,30 sati u blizini Rogoznice uz Jadransku magistralu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Slika nije dostupna Najveći požar u nekoliko desetljeća! Mirna noć na Braču: 300 vatrogasaca pazi da se požar ne rasplamsa

U popodnevnom gašenju požara sudjelovalo je 80 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca i 20 vozila te tri kanadera i jedan air-traktor.

S obzirom na to da je vjetar nosio vatru prema kućama oko 17 sati osnovan je općinski Krizni stožer. Vatra se u jednom trenutku približila kućama u zaseoku Kobiljak i sve je bilo spremno za evakuaciju stanovništva, no, zahvaljujući intervenciji protupožarnih zrakoplova, kuće su obranjene te nije bilo potrebno spašavati ljude. 

Izgorjelo je nekoliko automobila.

IZ HEP-a je javljeno da je oko 17 sati, na zahtjev vatrogasaca, Rogoznica isključena iz elektroenergetske mreže.

Oko 16 sati izbio je požar i na kornatskom otoku Situ. Vatra je zahvatila borovu šumu i nisko raslinje, a u gašenju sudjeluje air-traktor i jedan kanader te dio pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik koji su tijekom prijepodneva gasili požar na susjednom Žutu koji je lokaliziran u 13,30 sati.

Požar na Situ još nije ugašen, a kako se neslužbeno doznaje izbio je na sjevernom dijelu otoka, pa kuće na jugu otoka nisu ugrožene.

Jutros požar i na kornatskom otoku Žutu

Požar na kornatskom otoku Žutu kod marine zaustavljen je u 13,30 sati i više nema otvorena plamena, a vatrogasaci saniraju rubna područja požarišta, priopćilo je Vatrogasno operativno središte u Divuljama.

Izgorjelo je oko šest hektara trave i niska raslinja.

U Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije se doznaje da se požar proširio i na ACI-jevu marinu. Zbog sigurnosnih razloga iz marine su evakuirali svi brodovi. 

U gašenju požara sudjelovala su tri kanadera, air traktor, vatrogasni brod te 20 vatrogasaca iz javne vatrogasne postrojbe Šibenik i dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Šibenika. 

Nakon što je požar lokaliziran kanaderi i air traktor napustili su požarište na kojemu su ostali vatrogasci koji saniraju opožarenu površinu.

Gori i na Hvaru

Oko 13,30 sati Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je dojavu o požaru kod uvale Jagodne na otoku Hvaru. 

Požar gase lokalne vatrogasne snage, sezonska intervencijska postrojba na Hvaru s 50 vatrogasaca i deset vozila, dva protupožarna zrakoplova i air tractor.

Požar je zahvatio oko 20 hektara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene