Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već 12 dana

Požar na Dinari koji je iz Hrvatske prešao u BiH guta sve pred sobom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je na bosanskoercegovačku stranu Dinare prešao iz Hrvatske već dvanaest dana guta sve pred osobom, a hrvatski kanaderi koji su pozvani u pomoć ne mogu ga gasiti jer se radi o miniranom terenu.

Hercegbosanska županija u Livnu priopćila je da požar koji se 22. srpnja proširio iz Hrvastke do danas nije ugašen.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

U županiji je aktivan i veliki požar na području općine Bosansko Grahovo na planini Staretina.

Zbog iznimno nepristupačnih i miniranih terena oba se požara mogu gasiti jedino zračnim snagama, pa je zatražena pomoć helikoptera vojske BiH.

Helikopter je pomogao u gašenju, ali zbog visokih temperatura može djelovati samo u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

Zbog toga i zbog vjetra požar se u posljednja dva dana proširio prema Glamoču i Grahovu i sada prijeti zahvatiti visoku jelovu šumu.

Hercegbosanska županija u pomoć je pozvala hrvatske kanadere, no djelovanje protupožarnih zrakoplova na miniranom području iz preventivnih se razloga izbjegava zbog mogućeg oštećenja letjelica i sigurnosti pilota. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene