Obavijesti Pretražite Navigacija
Vatra prijetila i kućama

Na gašenju požara lakše ozlijeđena tri vatrogasca

U Rogoznici na području Stupin Čelina oko 13 sati buknuo je veliki požar koji je zaprijetio naseljenom području. Vatra je zahvatila tri krova na zgradama napuštene bivše vojarne Kruščica. Nitko od stanovnika nije ozlijeđen dok su tri vatrogasca zadobila lakše ozljede.

Tijekom gašenja požara lakše su ozlijeđena trojica pripadnika DVD-a Grebaštica. Radi se o lakšim opekotinama ruku te ogrebotinama ruku i lica. Pružena im je liječnička pomoć. Vatru koja je zahvatila gotovo 10 hektara borove šume i makije gasila su dva kanadera i dva helikoptera, uz pomoć 60-ak gasitelja na terenu. Požar je lokaliziran oko 17 sati. U gašenju su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba Šibenik, Dobrovoljna vatrogasna društva Rogoznice, Primoštena, Grebaštice, Zablaća, državne intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik i Split.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Što se događa s ljudima nakon što im Matulović-Dropulić sruši domove Slika nije dostupna Vatra 'progutala' kamp, stanovništvo evakuirano

'Vatra je zahvatila tri krova na zgradama napuštene bivše vojarne Kruščica, ali se nije prošilirala na kuće. Gasitelji situaciju imaju pod kontrolom i svi stambeni objekti su uspješno spašeni', rekao je dežurni u Centru 112.

Na intervenciju su bila pozvana i dva airtraktora koji su nešto prije 15 sati povučeni s požarišta. Prema informacijama iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije dojava o požaru na otvorenom području u Rogoznici zaprimljena je oko 13:15 sati, a požar se brzo širio zahvaćajući makiju i ostalo raslinje, te nošen jakim južnim vjetrom koji puše na tom području.

U Općini Rogoznica u kojoj je došlo i do nestanka električne energije hitno je osnovan krizni stožer na čelu s donačelnikom Ljubom Županovićem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene