Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon njegova očitovanja

Povjerenstvo pokreće postupak protiv Milorada Pupovca: U imovinskoj kartici utvrdili niz nelogičnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je raspravljalo o mogućem sukobu interesa u nekoliko predmeta, među ostalim u predmetu saborskog zastupnika Milorada Pupovca te bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici odlučivalo o mogućem sukobu interesa, među ostalim i u predmetu saborskog zastupnika Milorada Pupovca te bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

Kada je riječ o predmetu Milorada Pupovca, Povjerenstvo je utvrdilo da postoji nesklad u podacima o imovinskoj kartici koju je Pupovac prijavio 2018. godine i onih informacija do koje došlo Povjerenstvo u javnom registru. ''Utvrđen je nesklad vezan za plaću bračnog partnera dužnosnika'', kazali su iz Povjerenstva. Utvrdili su nesklad i u navođenju drugih primanja zastupnika.

Niz nelogičnosti u imovinskoj kartici

Osim toga pronađene su i nelogičnosti u prijavi pokretnina Pupovčeve supruge, kao i kod upisa kuće u Zagrebu u imovinskoj kartici za koju je navedeno da je velika oko 100 kvadratnih metara, no Povjerenstvo je utvrdilo da se kuća nalazi na površini veličine 500 kvadrata, što se mora navesti u imovinskoj kartici.

Pupovac nije prijavio ni nekretnine koje je naslijedila njegova supruga, kao ni one koje je on naslijedio, kažu iz Povjerenstva. Također, nije naveo ni 69 dionica u vlasništvu njegove supruge.

Zbog svega toga od Pupovca je zatraženo da se očituje o svim neskladima u imovinskoj kartici. Nakon što se on očitovao, odlučeno je da će se protiv njega ipak pokrenuti postupak.

Povjerenstvo je izvijestilo o predmetu bivšeg ministra Tomislava Tolušića, kojega je prijavio jedan poljoprivrednik. Nakon što poljoprivrednik nije Povjerenstvu dostavio detaljne informacije o razlozima podizanja prijave protiv Tolušića, odlučeno je da se neće pokretati postupak protiv bivšeg ministra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene