Milorad Pupovac
Milorad Pupovac Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je raspravljalo o mogućem sukobu interesa u nekoliko predmeta, među ostalim u predmetu saborskog zastupnika Milorada Pupovca te bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici odlučivalo o mogućem sukobu interesa, među ostalim i u predmetu saborskog zastupnika Milorada Pupovca te bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića.

Vezani članci Ivana Mujkić Penavina zamjenica o dolasku HDZ-ova Milasa na bacanje vijenaca u Dunav za ubijene Srbe: "Osjećam se izdano i prodano" Zoran Milanović Milanović će ipak morati objasniti što je radio na Mljetu: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet protiv predsjednika

Kada je riječ o predmetu Milorada Pupovca, Povjerenstvo je utvrdilo da postoji nesklad u podacima o imovinskoj kartici koju je Pupovac prijavio 2018. godine i onih informacija do koje došlo Povjerenstvo u javnom registru. ''Utvrđen je nesklad vezan za plaću bračnog partnera dužnosnika'', kazali su iz Povjerenstva. Utvrdili su nesklad i u navođenju drugih primanja zastupnika.

Niz nelogičnosti u imovinskoj kartici

Osim toga pronađene su i nelogičnosti u prijavi pokretnina Pupovčeve supruge, kao i kod upisa kuće u Zagrebu u imovinskoj kartici za koju je navedeno da je velika oko 100 kvadratnih metara, no Povjerenstvo je utvrdilo da se kuća nalazi na površini veličine 500 kvadrata, što se mora navesti u imovinskoj kartici.

Pupovac nije prijavio ni nekretnine koje je naslijedila njegova supruga, kao ni one koje je on naslijedio, kažu iz Povjerenstva. Također, nije naveo ni 69 dionica u vlasništvu njegove supruge.

Zbog svega toga od Pupovca je zatraženo da se očituje o svim neskladima u imovinskoj kartici. Nakon što se on očitovao, odlučeno je da će se protiv njega ipak pokrenuti postupak.

Povjerenstvo je izvijestilo o predmetu bivšeg ministra Tomislava Tolušića, kojega je prijavio jedan poljoprivrednik. Nakon što poljoprivrednik nije Povjerenstvu dostavio detaljne informacije o razlozima podizanja prijave protiv Tolušića, odlučeno je da se neće pokretati postupak protiv bivšeg ministra.