Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Problematičan je status koji je na Facebooku objavio Jambo, a u kojem se dotaknuo majke Nikole Grmoje.


Etičko povjerenstvo zaključilo je u utorak da je kandidat Narodne koalicije Stipe Gabrić teže povrijedio Izborni etički kodeks jer je na Facebooku objavio podatke o članu obitelji kandidata Mosta Nikole Grmoje.

Vezani članci Slika nije dostupna Grmoja: Horvatinčiću treba oduzeti vozačku, da ne bi zbog sinkope opet ubio nedužne ljude Slika nije dostupna GRMOJA O JAMSTVIMA Je li Most dobio odgovore iz HDZ-a i SDP-a?

Povjerenstvo se očitovalo temeljem upita kojeg mu je protiv Stipe Gabrića prije dva dana zbog povrede Izbornog etičkog kodeksa dostavio Matija Tvrtko Drmić koji je uz prijavu priložio i presliku s Facebooka iz koje je vidljivo da je Gabrić iznosio podatke o članu Grmojine obitelji.

U spornoj objavi, obraćajući se Grmoji, Gabrić je napisao: "Daj svojoj mami Baldini koju 'volontersku' kunu da ne krade po samoposlugama u Metkoviću".

Etičko povjerenstvo ocijenilo je da citirana Gabrićeva objava predstavlja težu povredu Izbornog etičkog kodeksa.

To tijelo ponovno je pozvalo sudionike na izborima da u izbornoj promidžbi ne iznose laži, insinuacije ili bilo kakve podatke o privatnom životu članova obitelji izbornih suparnika te da svojim postupcima slijede temeljne vrijednosti Izbornog etičkog kodeksa – poštovanje, odgovornost i kulturu dijaloga.

Sudionike izbora Etičko povjerenstvo je upozorilo da su kandidati u izborima punoljetne osobe, pravno i moralno slobodne i potpuno odgovorne za svoje postupke pa bi ih kao takve trebalo i uvažavati, a u isto vrijeme poštovati prava i dostojanstvo članova njihovih obitelji. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju