Annette Widmann-Mauz (Foto: AFP)
Annette Widmann-Mauz (Foto: AFP)

Annette Widmann-Mauz, povjerenica vlade za pitanja integracije, je poslala čestitku u kojoj stoji: "Bez obzira na to u što vjerujete, želimo vam mirne praznike i dobar start u novu godinu".


Povjerenica njemačke vlade za pitanje integracije Annette Widmann-Mauz (Kršćansko-demokratska unija CDU) našla se na udaru kritika javnosti i vlastite stranke zbog toga jer je na svojoj blagdanskoj čestitki izbjegla spominjanje Božića, javljaju njemački mediji u četvrtak.

Vezani članci Slika nije dostupna Djed Božićnjak želi vam nešto reći! Slika nije dostupna Imamo dobitnike! Najbolja božićna čestitka je ...

"Mislim da se podrazumijeva samo po sebi da za Božić čestitate Božić, a ne da šaljete nekakve 'Blagdanske pozdrave' ili što god već", rekao je član predsjedništva CDU-a Armin Laschet, i sam donedavno ministar integracije najmnogoljudnije njemačke savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Widman-Mauz je poslala čestitku u kojoj stoji: "Bez obzira na to u što vjerujete, želimo vam mirne praznike i dobar start u novu godinu".

Izbjegavanje spominjanja Božića izazvalo je negativne reakcije i kod političara muslimanskog porijekla koji govore o "pogrešno shvaćenoj toleranciji".

"Žalosno je da pogrešno shvaćena tolerancija vodi k tome da Božić, praznik ljubavi, potpuno nestane", rekla je zastupnica stranke Ljevica turskog porijekla Sevim Dagelen za dnevnik Bild.

Desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD) smatra da CDU sve više gubi svoje kršćanske korijene.

"Na čestitki političarke CDU-a nema ni trunke kršćanstva koje ova stranka nosi u nazivu", rekla je predsjednica AfD-a Alice Weidel. (Hina)