Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović tvrdi

'Povećanje kontingenta HV-a u Afganistanu jača nam poziciju u NATO-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka o povećanju kontingenta HV-a u Afganistanu za 30 vojnika jača poziciju Hrvatske u NATO savezu i otvara nam određene gospodarske perspektive, izjavio je u petak predsjednik republike Ivo Josipović.

'U Afganistanu traje proces izlaska vojnih snaga s njegova područja, otvaraju se mnoge gospodarske i druge perspektive, pa veća uloga Hrvatske otvara i mogućnost i za hrvatsko gospodarstvo', rekao je Josipović. 'Povećanje broja hrvatskih vojnika u Afganistanu provest će se u okviru zadanog proračuna te zbog toga neće biti dodatnog povećanja sredstava', kazao je Josipović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Vojnikinja Valerija Reportaža iz Mazari Šarifa Na teren izlaze u blindiranim vozilima, težim od 20 tona: Provjerili smo kako žive naši vojnici u Afganistanu

Josipović je prošle subote na summitu NATO-a u Lisabonu potvrdio da će Hrvatska proširiti svoju ulogu u obuci lokalnih snaga sigurnosti u Afganistanu, te da će se kontigent hrvatskih snaga u toj zemlji povećati s postojećih 320 na 350.

Hrvatski je predsjednik tom prigodom najavio da se 'u saborsku proceduru upućuje prijedlog odluke da se hrvatske snage u Afganistanu okvirno povećaju s dosadašnjih 320 na ukupno 350 članova'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene