Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u prijevare

Potvrđeno: Europa provjerava izgradnju autocesta u RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured Europske komisije za borbu protiv prijevara (OLAF) potvrdio je u srijedu da provjerava informacije o mogućim nepravilnostima u korištenju sredstava EU-a za izgradnju autocesta u Hrvatskoj, ali odluka o mogućem otvaranju istrage još nije donesena.

'Mogu potvrditi da OLAF provjerava informacije o mogućim nepravilnostima u korištenju sredstava EU-a u financiranju izgradnje autocesta u Hrvatskoj. Sada smo u fazi provjere i u toj fazi OLAF procjenjuje treba li otvoriti istragu. U ovom trenutku, ne možemo dati nikakvu procjenu koliko će dugo trajati provjera informacija', rekao je Joerg Wojahn, zamjenik glasnogovornika OLAF-a. Hrvatski tisak prenosi da je OLAF dobio informacije o određenim nepravilnostima od članova Europskog parlamenta. Međutim, glasnogovornik Wojahn je to opovrgnuo. 'OLAF ne otkriva izvore od kojih dobiva informacije, ali u ovom slučaju mogu reći da to nije bio nitko iz Europskog parlamenta', rekao je Wojahn.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez Još jedna banka upozorava građane na prijevaru: Objasnili kako lopovi pokušavaju namamiti sirote građane Analiza meda - 4 podložni smo prijevarama Prepoznajte li je li med koji kupujete pravi ili lažan? Izgledaju isto, a pčele nisu ni vidjeli

OLAF je tijelo Europske komisije koje štiti financijske interese Europske unije i istražuje prijevare i nepravilnosti u korištenju europskih sredstava. Eventualne nepravilnosti na izgradnji autocesta u Hrvatskoj spadale bi pod nadležnost OLAF-a jer su u njihovu sufinanciranju sudjelovale Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene