Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Split donio je odluku kojom je potvrdio optužnicu protiv bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i poduzetnika Lukše Frankovića u 'aferi Revelin', nakon što je sjednica Optužnog vijeća bila odgađana čak šest puta.


Nakon što je prethodno šest puta bila odgađana, sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu konačno je održana prošli utorak, dok je pisani otpravak odluke strankama u postupku poslan u petak, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac.

Vezani članci Slika nije dostupna ''Povratak vrijedne imovine je posao zbog čega treba napraviti neki prekršaj'' Slika nije dostupna Vlahušić: Zabranit će mi da se bavim politikom, ionako imam političkih procesa k'o u priči

Sjednica Optužnog vijeća posljednji put je odgođena krajem travnja jer je Vlahušićev odvjetnik tada dostavio liječničku dokumantaciju o ukliještenju živca u leđima.

Prije toga, početkom travnja i ožujka sjednice se odgođene na zahtjev obrane Lukše Frankovića, a odgoda je odobrena i krajem studenog prošle godine zbog zahtjeva obrane obojice osumnjičenika za izuzećem dokaza, što je odbio prvostupanjski sud, a tu odluku je pravomoćno potvrdio i Vrhovni sud krajem siječnja ove godine.

Prva sjednica u tom slučaju trebala je biti održana početkom lipnja prošle godine, no odgodu je tada zatražio bivši Vlahušićev odvjetnik Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda, dok je druga odgoda bila u listopadu 2016. godine.

Bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Uskok u 'aferi Revelin' tereti da je pogodovao Frankoviću, zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je otvorio istoimeni noćni klub. Vlahušić je prema Uskokovim sumnjama tim zlouporabe položaja i ovlasti oštetio gradski proračun za najmanje tri milijuna kuna. Frankovića se tereti za poticanja na zlouporabe, utaju poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga. (Hina)