Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpredsjednica mladih SDP-a Hitlerov fan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualni sat jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Garešnice, koju je vodio predsjednik Ivan Ribarić, protekao je u žustroj i oštroj raspravi, izazvanom fašističkim ispadom vijećnice SDP-a Morane Ivančević, koja je na službenom internetskom portalu Foruma mladih SDP-a Hrvatske, napisala kako se iskreno divi Adolfu Hitleru, njegovoj moći i sposobnostima.

Za Slobodana Miloševića napisala je da je ratni zločinac, ali da je bio iznimno inteligentan i obrazovan čovjek. U ime Kluba vijećnika HDZ-a, prvi se za riječ javio Goran Grgić, piše večernji list. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Prebačeni u bolnicu Policija objavila detalje nesreće: Frontalno se sudarila dva auta, četiri osobe ozlijeđene Slika nije dostupna Nesreća u Garešnici Muškarac gurao neosvijetljen bicikl, na njega naletio pijani vozač i usmrtio ga

- Dogodio se fašistički ispad naše kolegice, vijećnice SDP-a Morane Ivančević, pročitao sam tekst na portalu SDP-a. O tome se moramo odmah očitovati i ograditi. To što je napisala je šokantno. Ona se divi ratnim zločincima i Miloševiću koji je ubijao Hrvate. To je uvreda domovini. Ne znam što će učiniti SDP-a, ali mi u HDZ-u držimo da ona ne može više biti vijećnica, a ne bi smjela više politički djelovati ni u kojem obliku, a posebno ne među mladima, kategoričan je bio Grgić, a slično su govorili Zdravko Bitto iz HSP-a, Mato Mlinartić iz DC-a i drugi vijećnici. 

Vijećnica Milena Delić gotovo se rasplakala.

- To što smo doživjeli od kolegice, to je užasno i šokantno. U svojem političkom radu, još nikada nisam doživjela takvu pljusku. Takva osoba više ne može biti s nama. No, njen stav nije službeni stav SDP-a. Mi građani srpske nacionalnosti, milijun puta iskazivali smo pripadnost Hrvatskoj, svojoj domovini, a Garešnica je uvijek bila oaza mira, u miru radimo i živimo, rekla je Delić. 

- Potom je uslijedila stanka, u kojoj su vijećnici SDP-a, HDZ-a, HSS-a, DC-a, HSU-a i HSP-a jednoglasno usvojili priopćenje za javnost.

- Šokirani smo izjavom vijećnice Morane Ivenčević u svezi veličanja ratnih zločinaca Adolfa Hitlera i Slobodana Miloševića, najvećih monstruma novije povijesti povijesti, stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene