Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpisan ugovor o prilagodbi objekata o potrebama osoba s invaliditetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor je s predstavnicima vlasti u tri županije i šest gradova potpisala ugovore o prilagodbi tamošnjih objekata o potrebama osoba s invaliditetom.

Ugovori su potpisani s Bjelovarsko-bilogorskom, Krapinsko-zagorskom i Šibensko-kninskom županijom, te s Vodicama, Slavonskim Brodom, Novskom, Vukovarom, Porečom i Koprivnicom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ide na prepoznavanje Split: Nije kuna grizla ljude nego tvor Slika nije dostupna Napušteno skladište Zagreb: Dvije osobe ozlijeđene u požaru

Projektom je planirana izgradnja dizala u institucijama te označavanje (zvučna signalizacija) na pješačkim prijelazima.

Ministrica Kosor izjavila je kako se projekt, prvi takav u Hrvatskoj koji su same osmislile osobe s invaliditetom, provodi od 2004. te da su od tada svoje objekte za potrebe osoba s invaliditetom prilagodili 32 grada.

Ministarstvo je do sada za provedbu projekta izdvojilo 5 milijuna kuna, a danas potpisanim ugovorima izdvaja se dodatnih gotovo 2,5 milijuna kuna.

"S projektom nastavljamo i dalje jer se pokazao izvrsnim kao zajednički program Vlade i jedinica lokalne i regionalne samouprave. Projektom se šalje poruka koliko je važno voditi računa o potrebama i ostvarivanju prava osoba s invaliditetom", kazala je Kosor.

Napomenula je da je Hrvatska podigla standarde u brizi o osobama s invaliditetom, što, kaže, pokazuje i činjenica da je Hrvatska treća u svijetu potpisala, a četvrta ratificirala UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene