Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpisan koalicijski ugovor o obnašanju vlasti u Osijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijski ugovor o obnašanju vlasti u gradu Osijeku potpisali su danas HSP, SDP i HNS, istaknuvši kako imaju većinu od 14 vijećnika u osječkom Gradskom vijeću, koje ima 25 vijećnika.

Koalicijski ugovor potpisali su predsjednik HSP-a Anto Đapić, predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan i, u ime koalicije HNS -HSU- Zeleni hrvatske, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić i Marković se dogovorili oko ugovora Slika nije dostupna Ferreira produžio ugovor s Chelseajem

Prema potpisanom ugovoru, osječki gradonačelnik će biti Gordan Matković (HSP), dogradonačelnici Biljana Borzan (SDP) i Ivan Vrdoljak (HNS), a predsjednik Gradskog vijeća bit će Anto Đapić.

U Poglavarstvu će biti četiri vijećnika HSP-a, tri SDP-a i dva koalicije HNS-HSU.

Predsjednik HSP-a Anto Đapić izrazio je zadovoljstvo visokim stupnjem tolerancije tijekom dvotjednih pregovora HSP-a, SDP-a i koalicije HNS- HSU - Zeleni hrvatske. "Od danas te stranke postaju partneri s ciljem da se konačno zaustavi sedmomjesečna kriza vlasti u Osijeku i počnu realizirati usvojeni programi i projekti", rekao je Đapić.

Biljana Borzan i Ivan Vrdoljak naglasili su kako je u danas potpisanom koalicijskom ugovoru točno određeno što će koja stranka raditi, i to prema izbornom programu svake stranke.

Vrdoljak je izrazio nadu da će nova gradska vlast dobiti potporu i od Osječko-baranjske županije i Vlade kako bi se, kazao je, u interesu građana Osijeka u narednih godinu dana realiziralo što više projekata.

Gradski proračun, istaknuto je, donijet će se do 25. travnja i bit će "težak" oko 550 milijuna kuna, što znači, kako je rečeno, da ima dovoljno novca i za socijalne programe.

Gordan Matković, prema koalicijskom ugovoru budući osječki gradonačelnik, naglasio je kako "jedva čeka 9. travnja da počnu s radom jer je previše vremena prošlo od kako je Osijek bio u totalnoj blokadi".

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća održat će se 8. travnja, a sazvao ju je pročelnik Ureda državne uprave u Osijeku Marko Barišin.

Na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće grada Osijeka, održanim 9. ožujka, HSP je osvojio 9 vijećničkih mjesta, SDP tri, koalicija HNS-HSU-Zeleni hrvatske dva, HDSSB šest i HDZ pet.

Đapić, Borzan i Vrdoljak izrazili su uvjerenje da će oporba, HDSSB i HDZ, biti konstruktivna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene