Oštro upozorenje Udruge poslodavaca Vladi.

Galerija


Prema najnovijem "HUP Skoru", kojim se mjeri napredak u 12 reformskih područja, Vlada je napravila male ili gotovo nikakve pomake. Najveći problemi i dalje su prenormirano gospodarstvo, neusklađeno tržište rada s potrebama poslodavaca te prevelik broj poreza i pravna nesigurnost.

Vezani članci Natko Beck Poznati liječnik upozorava kolege: "Nemojte ispijati kave u skučenim prostorima. Nemojte biti bahati, otkazivat će se operacije" Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković o motivu: ''Napad na policajce pred Vladom ima elemente terorističkog akta'', situaciju s koronom nazvao zabrinjavajućom

Jedini napredak HUP vidi u smanjenju barijera za pokretanje novih investicija, ali i dalje žele hitno provođenje strukturnih reformi.

"Kad vi platite sve moguće poreze, fiskalne, parafiskalne, kad platite skupu državu, onda ono što ostane poduzetniku praktički je vrlo malo. Teško je onda pratiti razvoj tehnologije, a da ne govorimo da je teško onda imati dobro plaćenog radnika", smatra Branko Roglić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako bi i on "volio da možemo ići još brže i još agresivnije u to porezno rasterećenje, ali moramo voditi brigu o održivosti javnih financija".