Oštro upozorenje Udruge poslodavaca Vladi.

Galerija


Prema najnovijem "HUP Skoru", kojim se mjeri napredak u 12 reformskih područja, Vlada je napravila male ili gotovo nikakve pomake. Najveći problemi i dalje su prenormirano gospodarstvo, neusklađeno tržište rada s potrebama poslodavaca te prevelik broj poreza i pravna nesigurnost.

Vezani članci Bujica nakon nevremena u Požegi, ilustracija DHMZ izdao upozorenje: Tijekom vikenda kontinentalnoj Hrvatskoj prijeti opasnost od bujičnih i urbanih poplava Andrej Plenković Plenković: "Omogućit ćemo i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje da se cijepe. Hrvati iz BiH mogu doći i cijepiti se besplatno"

Jedini napredak HUP vidi u smanjenju barijera za pokretanje novih investicija, ali i dalje žele hitno provođenje strukturnih reformi.

"Kad vi platite sve moguće poreze, fiskalne, parafiskalne, kad platite skupu državu, onda ono što ostane poduzetniku praktički je vrlo malo. Teško je onda pratiti razvoj tehnologije, a da ne govorimo da je teško onda imati dobro plaćenog radnika", smatra Branko Roglić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako bi i on "volio da možemo ići još brže i još agresivnije u to porezno rasterećenje, ali moramo voditi brigu o održivosti javnih financija".