Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnoviji "HUP skor"

Poslodavci žele reforme: Poslali oštro upozorenje Vladi

Poslodavci žele reforme (Foto: dnevnik.hr)
Poslodavci žele reforme (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Poslodavci žele reforme (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Oštro upozorenje Udruge poslodavaca Vladi.

Prema najnovijem "HUP Skoru", kojim se mjeri napredak u 12 reformskih područja, Vlada je napravila male ili gotovo nikakve pomake. Najveći problemi i dalje su prenormirano gospodarstvo, neusklađeno tržište rada s potrebama poslodavaca te prevelik broj poreza i pravna nesigurnost.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Jedini napredak HUP vidi u smanjenju barijera za pokretanje novih investicija, ali i dalje žele hitno provođenje strukturnih reformi.

"Kad vi platite sve moguće poreze, fiskalne, parafiskalne, kad platite skupu državu, onda ono što ostane poduzetniku praktički je vrlo malo. Teško je onda pratiti razvoj tehnologije, a da ne govorimo da je teško onda imati dobro plaćenog radnika", smatra Branko Roglić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako bi i on "volio da možemo ići još brže i još agresivnije u to porezno rasterećenje, ali moramo voditi brigu o održivosti javnih financija".

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene