Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oproštaj od 'strašnog lava'

Posljednji ispraćaj Nore Šitum, djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine okupljenih, obitelj i prijatelji, oprostili su se danas u podne na zadarskom groblju od Nore Šitum, koja je preminula u Dječjoj bolnici u Philadelphiji ne dočekavši početak eksperimentalne terapije liječenja leukemije.

Posljednji ispraćaj petogodišnje Nore Šitum, koja je izgubila bitku za život prije eksperimentalnog liječenja u SAD-u, održan je danas na zadarskome groblju, gdje su uz obitelj i prijatelje u kišnom Zadru nazočili i brojni građani Zadra i cijele Hrvatske.

Djevojčica Nora Šitum (5) umrla je 20. ožujka u Dječjoj bolnici u Philadelphiji u SAD-u. Zbog zloćudne hematološke bolesti djevojčica se od prosinca 2010. liječila na zagrebačkom Zavodu za hematologiju i onkologiju u KBC Zagreb, a nakon što su iscrpljeni svi oblici liječenja, jedina šansa bila je nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji koja na kraju nije uspjela.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović NAJJAČI DOJMOVI "Papa je pustio Benedikta da govori": Ivana Petrović o posljednjem ispraćaju Benedikta XVI. Slika nije dostupna Tužan dan Obitelj objavila kada je sprovod malene Nore

>> 'Naš anđeo dobio je krila': Preminula je Nora Šitum

Akcija prikupljanja novca za Noru ujedinila je brojne građane Hrvatske u želji da joj pomognu. Nakon što je prikupljeno 5,3 milijuna kuna djevojčica je 7. veljače otputovala na liječenje u SAD. No, Nora je preminula prije nego što je mogla biti podvrgnuta metodi eksperimentalnog liječenja T-stanicama.

'Nora i njezina najbolja prijateljica Barbi šalje vam bezbroj pusa. Barbi je bila nešto malo bolesna ali je doktorica Nora sve to sredila', bila je zadnja poruka koju je tih dana djevojčica poslala putem svoje Facebook stranice 'Vratimo osmijeh Nori na lice, Nora fora'.

O akciji i početku liječenja u SAD-u pisali su i tamošnji mediji, a brojne poruke podrške hrabroj djevojčici dolazile su od građana i poznatih osoba iz Hrvatske, ali i iz inozemstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene