Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistima i za 50 posto

Poskupjele brzobrodske i katamaranske linije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otočani za karte brzobrodskih i katamaranskih linija od danas u prosjeku izdvajaju 11 posto više, a turistima je putovanje tijekom sezone skuplje za 50 posto.

Najveće poskupljenje osjetit će oni koji putuju prema Šolti i Braču, gdje će za pojedine linije izdvajati dvostruko više. Najveći skok za putnike turiste zabilježen je na liniji Stomorska-Rogač, s 11 na 25 kuna. Split-Rogač sa 16,50 na 35, a Split-Milna s 18 na 36 kuna.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Holding - 1 REZOVI I ŠTEDNJE U Holdingu se spremaju otkazi, a građanima - poskupljenja: "Nova garnitura, nova pravila"

'U odnosu na trajektni promet su bile ogromne razlike i onda su one samo izjednačene kao i na trajektima', kazao je Ivan Franičević, v.d. ravnatelja Agencije za obalni linijski promet.

>> Trajekt za Supetar nije isplovio zbog DOJAVE O BOMBI

Prijevoznici tvrde, za mišljenje ih nitko nije pitao. 'Zakazala jedna veza između nas, privatnika koji vozima na ovim državnim linijama i Ministarstva. Oni jednostavno donesu uredbe bez da pitaju nas', kazao je Lenko Garbin, vlasnik prijevozničke tvrtke.

Razlog povećanja cijena je smanjenje državnih sredstava za subvencioniranje linija, čime su nezadovoljni i otočani i turisti.

'Sramota! Čista sramota! Evo, sve je prazno. Ja mislim da je to isto razlog zašto ne dolaze, prije su iz Zadra znali doći gosti, sad je to preskupo', kazao je Ljubo Sevanović. Uz skuplje brodske linije, hrvatski biseri, čini se, udaljeniji su nego ikad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene