Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to je moguće

Škole uvode kazne za korištenje mobitela, no je li to zaista potrebno

Različita pravila za mobitele u školi (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Različita pravila za mobitele u školi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Različita pravila za mobitele u školi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Različita pravila za mobitele u školi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Različita pravila za mobitele u školi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Različita pravila za mobitele u školi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Različita pravila za mobitele u školi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Opomenu ili čak ukor zbog korištenja mobitela, namjerava uvesti jedna škola na širem riječkom području. Kakva su pravila u školama i pridržavaju li ih se i kako učenici istražila je ekipa Dnevnika Nove TV.

U jednoj riječkoj školi još prije petnaest godina upotreba mobitela strogo je zabranjena. Učenici nam kažu da su im mobiteli u torbama, ugašeni. Koristiti ih ne smiju da netko ne bi muljao sa šalabahterom.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

Danas su pravila promijenjena, nema kazni, ali ni korištenja mobilnih telefona. Ušla je tako u naviku djeci ograničena uporaba mobitela pa kažu da je to u školi nepotrebno i da nije pristojno.

U OŠ Pehlin, isto tako u Rijeci, ne protive se modernim tehnologijama. "U globalnom selu živimo gdje je sve na dlanu, a kad imamo dlanovnik, sve nam je pred očima", kaže Željko Šimunić iz te škole.

U školi u Kastvu, koja broji 850 učenika pravila su slobodnija pa tako učenici iako zabrane nema, ne koriste mobitele na nastavi.

"Nije u redu prema profesorima da ako oni nešto pokušavaju objasniti mi koristimo mobitele", kaže Mara Petković, učenica 8. razreda OŠ "Milan Brozović".

Edukacijom roditelja i učenika, suradnjom učitelja i obitelji, bez prijetnji kaznama, te su škole uspjele svesti korištenje mobitela na minimum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene