Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Voditelj Strategije razvoja obrazovanja prof. dr.sc. Neven Budak kritizirao je ministarstvo obrazovanja tvrdeći kako su oni napravili najmanje za reformu, a trebali su napraviti najviše.


Voditelj Strategije razvoja obrazovanja prof. dr.sc. Neven Budak izjavio je kako su Boris Jokić i ostatak ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu napravili najviše, a najmanje je napravilo ministarstvo obrazovanja koje bi trebalo u najvećoj mjeri raditi.

Sudionici konferencije su se osvrnuli na ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara, kao i na situaciju s Cjelovitom kurikularnom reformom.

Rekao je to na konferenciji za medije o dosadašnjoj provedbi projekta 'Nove boje znanja' koja upozorava na opasnost od toga da se ne provodi Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije. Projekt 'Nove boje znanja' zapravo je ime za projekt provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Vezani članci Slika nije dostupna ''Ne razmišljam o ostavci'' Slika nije dostupna SDP o kurikularnoj reformi: "Izgubili smo najmanje četiri generacije učenika"

Za Jokića i njegovu skupinu misli da ih nitko neće moći zamijeniti, jer su oni veliki entuzijasti i nada se da će se vratiti i dovršiti posao.

Komunikacija s MZOS-om i Uredom Vlade je nepostojeća, tvrdi Budak te dodaje da niti jedan sastanak nisu imali s ministrom. Posebno stručno povjerenstvo na čelu s Budakom radit će i dalje koliko će moći, jer su, naglašava on - entuzijasti.