Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIPREMITE ŽIVCE

Nećete se moći 'normalno' voziti po Zagrebu, evo kako izbjeći gužve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik u utorak i srijedu boravit će u Zagrebu, evo što to znači za promet u glavnom gradu.

U utorak i srijedu, 26. i 27. travnja 2016., u službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravit će predsjednik Turske Republike Recep Tayyip Erdogan.

Pročitajte i ovo Ulica grada Vukovara u Zagrebu Privremena regulacija Vozači, pripremite živce: Zatvoren je dio jedne od najvažnijih zagrebačkih prometnica Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević Objavljena odluka suda Još jedna pravna pobjeda Tomaševića: "Ovo nam je poticaj da nastavimo provoditi promjene"

Stoga policija obavještava građane da će od ponedjeljka 25. travnja u večernjim satima do srijede 27. travnja 2016. u večernjim satima, važiti posebna regulacija prometa na određenim prometnicama Grada Zagreba i grada Velike Gorice koje vode od MZLZ 'Franjo Tuđman' do središnjeg dijela Grada Zagreba, na pravcima koji vode prema Uredu predsjednice Republike Hrvatske, u ulici Pantovčak, u zoni Gradskog groblja Mirogoj, na području Gornjeg i Donjeg grada, u zoni Hrvatskog narodnog kazališta, hotela 'Esplanade', hotela 'Westin' te Islamskog centra Zagreb.

Građanima se preporučuje sljedeće:

- u utorak 26. travnja u poslijepodnevnim satima i u srijedu 27. travnja tijekom cijelog dana, izbjegavaju dolazak motornim vozilima u centar Zagreba,
- maksimalno koriste javni gradski prijevoz autobusima i tramvajima ZET-a te vlakovima HŽ-a,
- da odlazak s posla u utorak 26. travnja obave do 15.30 sati,
- da u srijedu 27. travnja odlazak s posla planiraju između 16.15 i 17.30 sati.

Policija moli građane za razumijevanje radi posebne regulacije prometa, a osobito u vrijeme otežanog prometa uzrokovanog prolazom kolona s vozilima pod pratnjom.

Apeliraju da se izbjegavaju prometnice koje će se koristiti za dolaske i odlaske kolona vozila pod pratnjom, odnosno da se striktno pridržava uputa i zapovijedi policijskih službenika.

Donosimo vam zone zabrane, a u našoj fotogaleriji pronađite karte s obilaznim pravcima.

I. ZABRANA PROMETA VOZILA I ZABRANA PARKIRANJA

GLAVNA TRASA:

PLATFORMA MZLZ „FRANJO TUĐMAN“ – UL. RUDOLFA FIZIRA – ZAGREBAČKA – ČVOR BUZIN – S.R. NJEMAČKE – ISLANDSKA – AV. V. HOLJEVCA – MOST SLOBODE – HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE – UL. GRADA VUKOVARA – MIRAMARSKA – MIHANOVIĆEVA – VODNIKOVA – SAVSKA – FRANKOPANSKA – ILICA – MESNIČKA – T. BREZOVAČKOG – TRG SV. MARKA – OPATIČKA – ILIRSKI TRG – JURJEVSKA – MLINARSKA – VRANČIĆEVA – MIROGOJSKA – GROBLJE MIROGOJ.

GLAVNA TRASA:

GRADSKO GROBLJE MIROGOJ– MIROGOJSKA – VRANČIĆEVA – MLINARSKA – JURJEVSKA – CMROK – GORNJE PREKRIŽJE – PANTOVČAK – URED PREDSJEDNICE RH.

GLAVNA TRASA:

URED PREDSJEDNICE RH– PANTOVČAK – GORNJE PREKRIŽJE – CMROK – JURJEVSKA – ILIRSKI TRG – DEMETROVA – OPATIČKA – TRG SV. MARKA – T. BREZOVAČKOG – MESNIČKA – ILICA – FRANKOPANSKA – SAVSKA – VODNIKOVA – MIHANOVIĆEVA – HOTEL „ESPLANADE“.

GLAVNA TRASA:

HOTEL „ESPLANADE“– MIHANOVIĆEVA – MIRAMARSKA – GRADA VUKOVARA – HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE – SLAVONSKA AVENIJA – AV. M. DRŽIĆA – MILKE TRNINE – GAVELLINA – LEKENIČKA – ZAGREBAČKA DŽAMIJA.

ZABRANA PARKIRANJA

Od ponedjeljka 25. travnja od 20 sati, do srijede 27. travnja do 20 sati:

na Aveniji Većeslava Holjevca, Ulici SR Njemačke i Islandskoj ulici,
na i ispod Mosta slobode,
na Hrvatske bratske zajednice – istočno parkiralište NSK-a,
na Miramarskoj ulici od Ulice grada Vukovara do Mihanovićeve,
na Ninskoj ulici i na Trgu Ante Starčevića,
na Mihanovićevoj i Vodnikovoj ulici,
na Savskoj cesti od Vodnikove do Kršnjavoga,
na Rooseveltovom trgu,
na zapadnoj strani Trga maršala Tita,
na Frankopanskoj i Mesničkoj ulici.

Od ponedjeljka 25. travnja od 20 sati, do srijede 27. travnja do 22 sata, u svim ulicama Gornjeg grada od Ilirskog trga do Mesničke ulice, osim u Demetrovoj, Visokoj i Basaričekovoj ulici od Demetrove do kbr. 2.

Od ponedjeljka 25. travnja od 20 sati, do srijede 27. travnja do 22 sata:

na Ilirskom trgu i u Jurjevskoj ulici,
u Ulici Cmrok i Gornje Prekrižje
u Ulici Pantovčak od Gornjeg Prekrižja do Zelengaja,
u Ulici Milke Trnine, Tita Strozzija, Gavellinoj ulici, Ulici Frana Krste Frankopana i Lekeničkoj ulici;

Od ponedjeljka 25. travnja od 20 sati, do utorka 26. travnja do 18 sati:

u Mlinarskoj ulici, od Jurjevske do kbr. 42,
na Gupčevoj zvijezdi i Mirogojskoj cesti,
na cesti uz arkade groblja Mirogoj sjeverno od kružnog toka;

Od utorka 26. travnja od 20 sati, do srijede 27. travnja do 22 sata:

u Ulici I. Kršnjavoga, od Pierottijeve do Savske,
na sjevernoj i istočnoj strani Trga maršala Tita,
u Hebrangovoj ulici, od Preradovićeve do Trga maršala Tita.

Neposredno uz navedene trase zabraniti će se svako parkiranje vozila, a o čemu će se na konkretnim lokacijama obavijestiti putem letaka, traka „STOP POLICIJA“ i prometnih znakova. Sva zatečena vozila tijekom noći ponedjeljak/utorak, i utorak/srijeda izmjestit će se specijalnim vozilima (auto-dizalica).

ZABRANA PROMETA

U utorak 26. travnja i srijedu 27. travnja na svim prije navedenim trasama kretanja štićene osobe, povremeno će se zabranjivati promet vozila po trasi kretanja štićene osobe, u trajanju 20-ak minuta. Blokada poprečnog prometa preko trase će trajati u intervalima od oko 10-ak minuta prilikom prolaska štićene kolone.

U utorak 26. travnja od 20 do srijede 27. travnja do 16 sati zabrana prometa za sva vozila, osim za tramvaje i vozila s dozvolom MUP-a, u Mihanovićevoj ulici, na dijelu od Haulikove do Gajeve ulice.

U srijedu 27. travnja od 11 do 15 sati zabrana prometa za sva vozila, osim vozila s dozvolom MUP-a, na svim ulicama Gornjeg grada između Ilirskog trga na sjeveru i raskrižja Mesnička – Streljačka na jugu.

U srijedu 27. travnja od 15.30 do 18.30 satizabrana prometa za sva vozila, osim vozila s dozvolom MUP-a, na Trgu maršala Tita sa zapadne, sjeverne i istočne strane Hrvatskog narodnog kazališta.

U srijedu 27. travnja od 17.45 do 18.15 satizabrana prometa za sva vozila, osim vozila s dozvolom MUP-a, na Hebrangovoj ulici zapadnije od Preradovićeve ulice.

UKIDANJE TAXI STAJALIŠTA

na Trgu Ante Starčevića, 26. travnja od 20 sati do 27. travnja do 16 sati,
na zapadnoj strani Trga maršala Tita i Mesničkoj ulici, 26. travnja od 14 sati do 27. travnja do 16 sati,
na Gupčevoj zvijezdi, 26. travnja od 14 sati do 17 sati.
na ulazu u groblje Mirogoj, 26. travnja od 14 sati do 17 sati.

II. HOTEL „ESPLANADE“

ZABRANA ZAUSTAVLJANJA I PARKIRANJA

Od ponedjeljka 25. travnja od 20 sati, do srijede travnja do 20 sati, bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila u zoni hotela – na Ulici G. Ninskog i na Trgu Ante Starčevića.

O zabrani parkiranja obavijestiti će se na konkretnim lokacijama putem letaka i trake STOP POLICIJA. Sva zatečena vozila u ponedjeljak nakon 20 sati izmjestiti će se specijalnim vozilima (autodizalica).

ZABRANA PROMETA:

Od utorka 26. travnja od 20 sati do srijede 27. travnja do 16 sati u potpunosti će biti zabranjen promet u Mihanovićevoj ulici na dijelu od Haulikove do Gajeve ulice.

Preporučeni obilazni pravci:

Branimirova – Petrinjska – „Zeleni val“
Grgura Ninskog – Haulikova – Trg P. Svačića,
Trg kralja Tomislava zapadni kolnik – Trg Ante Starčevića – Gajeva,
Miramarska – Mihanovićeva – Gundulićeva – „Zeleni val“.

III. HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE

ZABRANA ZAUSTAVLJANJA I PARKIRANJA

U utorak 26. travnja od 20 sati do srijede 27. travnja do 22 sata, biti će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na Trgu maršala Tita sa zapadne, sjeverne i istočne strane Hrvatskog narodnog kazališta.

O zabrani parkiranja obavijestiti će se na konkretnim lokacijama putem letaka i traka „STOP POLICIJA“. Sva zatečena vozila u utorak nakon 20 sati izmjestiti će se specijalnim vozilima (autodizalica).

ZABRANA PROMETA

U srijedu 27 travnja od 15.30 sati do 18.30 sati, u potpunosti će biti zabranjen promet u po kolnicima sa zapadne, sjeverne i istočne strane Hrvatskog narodnog kazališta, na Trgu maršala Tita.

Preporučeni obilazni pravci:

Hebrangova – Trg maršala Tita južni kolnik – Klaićeva – Republike Austrije,
Savska – Vukotinovićeva – Žerjavićeva – Gundulićeva – Ilica,
Deželićeva – Trg maršala Tita – Savska.

IV. GORNJI GRAD

ZABRANA ZAUSTAVLJANJA I PARKIRANJA

U utorak 26. travnja od 20 sati do srijede 27. travnja do 16 sati, biti će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na svim ulicama Gornjeg grada, od Ilirskog trga do Mesničke ulice, osim u Demetrovoj, Visokoj ulici i Basaričekovoj ulici od Demetrove do kbr. 2.

O zabrani parkiranja obavijestiti će se na konkretnim lokacijama putem letaka i traka „STOP POLICIJA“. Sva zatečena vozila u utorak nakon 20 sati izmjestiti će se specijalnim vozilima (autodizalica).

ZABRANA PROMETA

U srijedu 27. travnja od 15.30 sati do 18.30 sati, u potpunosti će biti zabranjen promet u po kolnicima sa zapadne, sjeverne i istočne strane Hrvatskog narodnog kazališta, na Trgu maršala Tita.

Preporučeni obilazni pravci su:

Britanski trg – Nazorova – Tuškanac – Cmrok – Jurjevska – Mlinarska – Vrančićeva – Gupčeva zvijezda,
Gundulićeva – Ilica – Mesnička – Streljačka – Tuškanac.

V. ALTERNATIVNI PROMETNI PRAVCI

ZA PRAVAC ZAGREB – VELIKA GORICA – SISAK:

Slavonska avenija – Radnička cesta – Domovinski most – D30 „istočna obilaznica“ Velike Gorice – Velika Gorica – D30 – Vukovina,
Velika Gorica – D31 – čvor Velika Gorica – autocesta A11 – čvor Jakuševec –zagrebačka obilaznica – čvor Lučko – Jadranska avenija.

ZA PRAVAC ZAGREB – ZRAČNA LUKA ZAGREB

Slavonska avenija – Radnička cesta – Domovinski most – D30 „istočna obilaznica“ Velike Gorice – Ivana Pavla II.

ZA NASELJA ODRA – HRAŠĆE – SVETA KLARA

Odra – Velika Cesta – Sisačka Cesta – Naletilićeva – Remetinečka – Rotor Remetinec.

ZA POTEZ MOST SLOBODE – AVENIJA VEĆESLAVA HOLJEVCA – ULICA SR NJEMAČKE

NOVI ZAGREB ZAPAD (SIGET, TRNSKO, SAVSKI GAJ)

Avenija Dubrovnik – Rotor Remetinec – Jadranski most.

NOVI ZAGREB ZAPAD (SLOBOŠTINA)

Av. V. Holjevca – Radmanovečka – Siget – Av. Dubrovnik – rotor Remetinec.

NOVI ZAGREB ISTOK (SREDIŠĆE, SOPOT, TRAVNO, UTRINA)

Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva,
Sarajevska – Most mladosti – Držićeva.

ZA POTEZ ULICA HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE – ULICA GRADA VUKOVARA – MIRAMARSKA:

GČ TRNJE ISTOK (SAVICA – KRUGE)

Slavonska avenija – Držićeva avenija – Šubićeva.

GČ TRNJE ZAPAD (CVJETNO – VRBIK)

Slavonska avenija – Zagrebačka – Selska,
Ul. g. Vukovara – Savska – Trešnjevački trg – Krapinska - Selska

ZA POTEZ MIHANOVIĆEVA – VODNIKOVA – SAVSKA – KRŠNJAVOGA

GČ CENTAR

Jagićeva – Jukićeva – Savska – Slavonska,
Hebrangova – Klaićeva – Republike Austrije – Ilica.

ZA POTEZ FRANKOPANSKA – ILICA – GORNJI GRAD – GUPČEVA ZVIJEZDA

GČ CENTAR

Jagićeva – Jukićeva – Savska – Slavonska,
Zeleni val – Palmotićeva – Branimirova – Držićeva – Slavonska
Šestine – Mlinovi – Gračanska – Markuševečka – Štefanovec – Av. G. Šuška,
Selska – Bijenik – Lukšić – Šestine – Mlinovi.

VI.

Autobusni i tramvajski promet odvijat će se po posebnom rasporedu i voznom redu ZET-a uz preusmjeravanja i obilazne pravce te uz mogućnost kratkotrajnih zastoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene