Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natječaj državne uprave

Kako je moguće? Posao referenta u Matičnom uredu dobio - autoelektričar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Uredu državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji na natječaju za posao informatičkog referenta i ekonomista mogla se javiti i osoba elektrotehničke struke. U konačnici je na jedno od ta dva mjesta i primljen - autoelektričar.

Na natječaju Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji koji je raspisan krajem prošle godine popunjavalo se sedam radnih mjesta, a za posao informatičkog referenta i ekonomista mogla javiti osoba sa srednjom stručnom spremom ekonomske, upravne struke ili gimnazije, ali i elektrotehničke struke, piše Glas Slavonije.

Tražila se najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, položen stručni ispit za stručnjaka zaštite na radu I. stupnja i izvrsno znanje rada na računalu. Tako je na jedno od ova dva radna mjesta u skladu s natječajem primljen - autoelektričar. Nakon što se Glasu Slavonije javila osoba koja je kandidirala na natječaj s pitanjem "Kako je moguće da se na radno mjesto u Matični ured primi osoba koja je po struci autoelektričar, dok osoba koja ima odrađen staž i položen stručni ispit ne odgovara za taj posao?", potražili su odgovor od Ureda državne uprave kažu kako u ovom zapošljavanju nema ničega spornog jer je spomenuti autoelektričar imao najbolje rezultate pri testiranju.

"Svi prijavljeni kandidati imaju jednaku mogućnost i dostupnost da budu izabrani ako na temelju rezultata provjere znanja, sposobnosti i vještina te rezultata u dosadašnjem radu pokažu zavidno znanje koje će ih istaknuti u odnosu na druge kandidate", piše Glas Slavonije.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Proricanje sudbine Poslodavci krenuli dalje od životopisa: Za odluku o zapošljavanju potrebna je i potvrda gatara i feng shui majstora Alen Mrvac, Moj Posao Dugo je bilo na vrhu Donedavno najtraženije zanimanje više nije toliko traženo: "Došlo je do pada broja oglasa za 30 posto"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene