Uz presjek uspješne prošlosti i predstavljanje budućnosti automobilske industrije, Porsche Croatia najavio i promjenu u upravi dolaskom Floriana Steinera kao novog člana uprave na mjesto Franza Lohningera koji odlazi u mirovinu.

Galerija


U petak je u Zagrebu tvrtka Porsche Croatia d.o.o. proslavila 20 godina svog uspješnog poslovanja na hrvatskom tržištu u društvu svojih poslovnih partnera, ovlaštenih trgovaca i servisera, predstavnika proizvođača i zaposlenika. Porsche Croatia d.o.o. generalni je zastupnik za marke Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen gospodarska vozila i Das WeltAuto. Tvrtka je osnovana u travnju 1999. godine kao P.Z. Auto d.o.o., a 2013. mijenja ime u Porsche Croatia d.o.o. nakon što 100% udjela u vlasničkoj strukturi preuzima Porsche Holding iz Salzburga, najuspješnija europska tvrtka u području trgovine vozilima, originalnim dijelovima i dodatnom opremom koja posluje u dvadesetak zemalja diljem Europe, ali i u Južnoj Americi, Aziji te Kini.

Porsche Croatia d.o.o. na hrvatskom tržištu automobila trenutačno drži ukupni udio od 28%, pri čemu je marka Volkswagen od 2010. godine tržišni lider, dok je marka Audi već osmu godinu za redom lider u premium tržištu. Modeli tvrtke Porsche Croatia d.o.o. su godinama među najprodavanijim modelima u Hrvatskoj, od kojih model Golf drži titulu najprodavanijeg modela u 2013., 2015. i 2016. godini, a model Octavia je titulu najprodavanijeg automobila nosila 2011., 2014., 2017. i 2018., godine. U svojih dvadeset godina poslovanja tvrtka Porsche Croatia d.o.o. ukupno je prodala preko 300.000 vozila.

Osim uvozom i distribucijom vozila, Porsche Croatia bavi se uvozom i distribucijom originalnih dijelova za Volkswagen, Audi, SEAT te ŠKODA vozila, a zajedno sa svojim ovlaštenim partnerima kupcima nudi prodajne i servisne usluge koje pokrivaju cjelokupno područje Republike Hrvatske. Snaga i prednost tvrtke na tržištu je razgranata trgovačko-servisna mreža diljem Hrvatske sa 67 ovlaštenih prodajnih mjesta i 113 ovlaštenih servisa. Najveća snaga tvrtke kao i temelj uspjeha je 118 zaposlenika Porsche Croatie koji su već 20 godina maksimalno učinkoviti i odgovorni te uvijek orijentirani na kupce.

Uz ostvarivanje poslovnih rezultata i dostizanja liderskih pozicija na hrvatskom auto tržištu, tvrtka Porsche Croatia svjesna je i svoje odgovornosti u društvu i zajednici. U desetogodišnjem društveno odgovornom projektu uređenja igrališta dječjih vrtića na hrvatskim otocima te diljem Hrvatske uređeno je 20 dječjih igrališta za sigurnu i bezbrižnu dječju igru. Svoj doprinos Porsche Croatia dala je i razvoju hrvatskog sporta kao dugogodišnji sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog rukometnog saveza.

Domaćini proslave 20 godišnjice poslovanja tvrtke bili su članovi uprave, Ivo Ivančević i Franz Lohninger, koji su predstavili i promjenu u upravi tvrtke. Nakon 20 godina karijere, Franz Lohninger, član uprave, odlazi u mirovinu te je tom je prilikom izjavio: "Ponosan sam što svoju karijeru završavam u ovakvoj snažnoj i uspješnoj tvrtki, čiji su temelj zadovoljni zaposlenici. Kraj svoje karijere obilježio sam osiguravanjem sjajnih uvjeta za rad svojim mlađim kolegama i preseljenjem u nove, moderne prostore. Ja sam punih 20 godina razmišljao o budućnosti tvrtke, a sada je vrijeme da o tome misle mlađi. Tvrtku ostavljam u sjajnim rukama i siguran sam da je ispred njih još puno uspjeha i sretnih desetljeća."

Novi član Uprave, Florian Steiner, predstavio se svojim budućim kolegama i poslovnim partnerima te pritom izjavio: "Čast mi je što na ovu poziciju dolazim u trenutku kada tvrtka slavi 20 godina iznimno uspješnog poslovanja u Hrvatskoj. Svjestan sam o kakvom se snažnom timu radi i koliko je truda uloženo da se na jednom mjestu okupi ovakav broj sjajnih ljudi koji već godinama uspješno brane lidersku poziciju u automobilskoj industriji u Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo zajedno, znanjem i napornim radom, dodatno učvrstiti našu poziciju na tržištu. Hvala svima na lijepoj dobrodošlici i veselim se budućim uspjesima."

Sama proslava 20 godišnjice poslovanja u Areni Zagreb bila je ujedno i izložba 24 automobila koji obilježavaju povijest tvrtke. Gosti su imali priliku i ekskluzivno vidjeti prvi puta u Hrvatskoj tri električna automobila budućnosti uživo: Volkswagen ID.3, koji je svjetsku premijeru imao početkom rujna u Frankfurtu, te dva konceptualna modela automobila budućnosti: Škoda Vision iV i Audi Pebble beach PB 18 te još dva putem videa: SEAT el-Born te ID.Buzz. Automobile budućnosti predstavio je član uprave, Ivo Ivančević sljedećim riječima: "Ponosni smo i zahvalni na našu prošlost i sadašnjost, ali isto tako vjerujemo da najbolje tek dolazi. Ovim novim modelima ozbiljno ulazimo u novo poglavlje od strateškog značaja za našu kompaniju. Iako tehnologija i neprestane inovacije značajno mijenjaju našu industriju i dalje ćemo kao i dosad biti orijentirani na naše kupce, partnere i zaposlenike jer upravo takav pristup čini razliku. Hvala vam na dosadašnjoj vožnji i dobrodošli u našu budućnost."

Uz pregled povijesti, ali i pogled u budućnost automobilske industrije, proslava 20 obljetnice poslovanja bila je obogaćena i glazbeno scenskim spektaklom najvećih hrvatskih zvijezda, poput Josipe Lisac, Nine Badrić, Jelene Rozge, Franke Batelić, Petra Graše i Nene Belana, koje je pratio band A strana pod vodstvom Ante Gele te plesne i akrobatske točke iznenađenja.

#xxporschecroatia #porschecroatia #20yearsofexcellence