Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali jasnu poruku

'DOSTA JE!' Poreznoj upravi građani prijete i molotovljevim koktelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Prijetnje službenicima Porezne uprave neće se tolerirati!'

Porezna uprava Ministarstva financija preko svojih stranica je poručila kako više neće trpjeti učestale prijetnje koje stižu njezinim zaposlenicima i neugodnosti koje trpe tijekom obavljanja svog posla.

Pročitajte i ovo Tržnica - 2 Veliko nezadovoljstvo U godini uvođenja eura najviše primjedbi na neprimjeren rast cijena: Treba nam dvaput više novca Slika nije dostupna 'Dobar posao' u Solinu Evo kako su poreznici zaradili više od milijun kuna!

'Prijetnje službenicima Porezne uprave neće se tolerirati!', jasna je poruka priopćenja.

'Pri obavljanju svakodnevnih dužnosti službenici Porezne uprave sve se češće nalaze pod pritiscima, vrijeđanjima pa čak i opasnim prijetnjama od strane poreznih obveznika. Kao primjer izdvajamo nedavni incident u jednom od zagrebačkih ureda Porezne uprave, koji je odmah prijavljen nadležnim tijelima, odnosno policiji.

Neobičan prizor u Zagrebu: Objesili lutke uz dramatičnu poruku

Porezni obveznik je tražio priznavanje oslobođenja plaćanja poreza na promet nekretnina. Nakon iznošenja svih relevantnih činjenica predmeta, službenica Porezne uprave potvrdila je stav nadležnog referenta, odnosno obveznika je opet obavijestila da sukladno važećim propisima Republike Hrvatske nema pravo na oslobođenje plaćanja navedenog poreza', opisuju situaciju i nastavljaju:

'Nezadovoljstvo obveznika dan poslije razgovora sa službenicom PU rezultiralo je prijetnjom da će isti baciti „molotovljev koktel“ na dotični ured Porezne uprave u Zagrebu! I to samo zato što je službenica Porezne uprave kao i do tada svoj posao obavljala s najboljom namjerom, sukladno važećim propisima RH', opisala je Uprava situaciju.

GDJE ĆE MINISTRI SAD NA KAVU? Porezna zatvorila kafić u zgradi s četiri ministarstva

Dodali su da su 'službenici Porezne uprave ljudska bića, koja kao i gotovo svi ljudi cijene mir na radnom mjestu ali i izvan njega', i da će ubuduće nadležnim tijelima prijavljivati i najmanju prijetnju od strane poreznih obveznika ili drugih stranaka.

'Bez obzira radi li se o telefonskim ili drugim vrstama prijetnji, bilo kakvom maltretiranju ili ponižavanju službenika Porezne uprave', zaključuju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene