Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekovi iz Australije

Porezna uprava dvaput provjeravala otkud Mesiću novac za stanove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odakle novac Stjepanu Mesiću za stanove na Borčecu, porezna je uprava, doznajemo, dosad već dva puta češljala.

Isto toliko puta, stanove je provjeravalo i Državno odvjetništvo. Drugi put je to učinjeno na zahtjev Općinskog kaznenog suda u Zagrebu tijekom postupka u kojem je Mesić tužio publicista Darka Petričića zbog klevete. Petričić je nepravomoćno oslobođen krivnje. No, prije zaključenja postupka u sudski je spis stigao nalaz Porezne uprave. Milka Mesić, stoji u njemu, tijekom 2010. godine ostvarila je 33.000 kuna mirovine iako u mirovinskoj kartici stoji 26.000. Krajem lipnja te iste godine stanove je kupila za milijun i 900 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija još jedna akcija u Dalmaciji USKOK pokrenuo istragu protiv 22 osobe: Primali i davali mito za žurno rješavanje priključaka na elektromrežu Zgrada Općine Smokvica velika akcija u Dalmaciji USKOK pokrenuo istragu protiv načelnika i poduzetnika: Objavljeni detalji za što se točno sumnjiče

'Naravno da je sud kao i svako drugo državno tijelo dužno postupati ukoliko da se utvrdi da se radi o nepravilnosti o tome je dužno obavijestiti nadležno tijelo', kazao je glasnogovornik Općinskog kaznenog suda Zlatko Kevrić.

Politolog Darko Petričić podnio je kaznenu prijavu protiv bivšega hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića zbog lažnog iskaza na sudu vezanog uz novac iseljenika, a njegov odvjetnik najavio je mogućnost podnošenja kaznene prijave i zbog ratnog profiterstva.

Petričić je nedavno oslobođen optužbe da je oklevetao Mesića, koji ga je tužio zbog izjava da je njegovu predsjedničku kampanju 2000. financirao albanski lobi i da je jedan od "tri, četiri najbogatija Hrvata". (S.T.K./S.D.M./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene