Prema prvim podacima eVisitora u protekla četiri dana u Hrvatskoj je ostvareno više od 285 tisuća noćenja. Najviše dolazaka zabilježeno je iz Njemačke, Italije, Austrije...

Galerija


Najviše noćenja na Jadranu ostvareno je u Dubrovniku, Poreču, Rovinju, Opatiji i Splitu, a top destinacije na kontinentu su Zagreb, Plitvička jezera, Tuhelj, Sveti Martin na Muri te Rakovica.

Vezani članci Turisti u Dubrovniku (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Prihodi od turizma u prvom tromjesečju veći 14 %: ''Ove godine očekuje nas gotovo milijardu eura investicija'' Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zašto baš sad? Napušteno odmaralište u Poreču stoji već 25 godina, a rušenje napokon počelo baš kad i sezona

Top-destinacije na Jadranu su:

1. Dubrovnik (30.355 noćenja)
2. Poreč (20.560 noćenja)
3. Rovinj (16.147 noćenja)
4. Opatija (12.909 noćenja)
5. Split (11.790 noćenja)

Top-destinacije na kontinentu su:

1. Zagreb (19.015 noćenja)
2. Plitvička Jezera (3541 noćenje)
3. Tuhelj (2691 noćenja)
4. Sveti Martin na Muri (2258 noćenja)
5. Rakovica (1443 noćenja)

U Poreču su tijekom Uskrsa najviše boravili Talijani, Nijemci, Belgijanci, Austrijanci, Slovenci, Izraelci te domaći gosti, a za sve je organiziran i bogat blagdanski program na Trgu – besplatna fritaja s tartufima i vino na Uskrs, te sajam domaćih proizvoda, radionice za djecu i koncerti tijekom cijelog vikenda, poručili su iz Grada.

Dodali su kako izgleda da promjenjivo vrijeme i rani termin Uskrsa nisu previše utjecali na odlične brojke na samom početku sezone, koja bi po svim najavama i ove godine trebala biti rekordna.