Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poplavljene ceste, podrumi i dvorišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilne kiše, u dvadesetak ulica u Virovitici izlila se voda iz kanala, a najteže je bilo u Krležinoj ulici i u Ulici baruna Trenka te u naseljima Požarima, Koriji i Podgorju, gdje su poplavljeni podrumi, garaže, dvorišta i vrtovi.

Vatrogasci virovitičke Javne vatrogasne postrojbe danas su ispumpavali vodu iz 50 kuća, a dojave, prema riječima zapovjednika Ante Tutića, stižu i dalje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina" Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava

Hrvatske vode donijele su Rješenje o uspostavi redovite obrane od poplava u Virovitičko-podravskoj županiji za županijski kanal i potoke Odženicu i Lendavu.

Poplavljeno je područje, osim komunalnih službi, obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji je pozvao sve vlasnike cisterni da se jave gradskoj upravi kako bi, uz novčanu naknadu, ustupili strojeve za ispumavanje vode iz podruma.

Na teren je izašlo i povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda, nakon čijeg će izvješća, najvjerojatnije u ponedjeljak, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić proglasiti elementarnu nepogodu.

Obilna kiša koja je padala protekle noći i danas prijepodne te mjestimice i tijekom dana nije uzrokovala teškoće u prometu. Srušeno je samo jedno stablo na lokalnoj cesti Virovitica-Jasenaš, ali su ga vatrogasci brzo uklonili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene