Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilna kiša i snijeg

Poplavljena polja i kanali velikogoričkih naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike vode nastale zbog obilnih kiša i otapanja snijega poplavile su polja, kanale te u pojedinim slučajevima i dvorišta u velikogoričkim naseljima, izvijestio je Ured gradonačelnika Velike Gorice.

Na teren su izašle dežurne ekipe Hrvatskih voda od kojih je gradonačelnik zatražio da osiguraju protočnost vodnih kanala kako se voda ne bi slijevala u dvorišta i ugrožavala obitelji i njihova imanja.

'Odazvali su se i mogu potvrditi da su već na terenu', rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, pozvavši mještane koji su ispred svojih kuća zatrpali kanale da osiguraju njihovu protočnost.

Pročitajte i ovo Vodostaji padaju - 2 Crveni križ pomaže stanovništvu Iza njih je besana noć: "Umorni smo, noćas je bilo najteže. Žena mi je u kući i ne zna plivati. Teško je" Ilustracija Analize s terena Zamućena voda u Splitu nakon obilnih kiša: Objavljene preporuke za građane

>> Sela kod Karlovca zbog poplava odsječena od svijeta

Voda se najviše zadržava u mjestima Čička Poljana, Ribnica i Petrovina. U Čičkoj Poljani intervenirao je 'VG komunalac' koji je osigurao otjecanje vode iz dvorišta jedne kuće, koje je jutros bilo sasvim pod vodom.

Gradonačelnik i njegov zamjenik Stjepan Kos, koji situaciju prate na terenu, pozvali su građane da probleme prijave predstavnicima mjesnih odbora kako bi se moglo na vrijeme intervenirati. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene