Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jaka kiša poplavila je podrume u Novskoj , Petrinji i Kutini dok se stanje u velikogoričkim selima i Istri stabiliziralo.


Oborinske vode prodrle su u podrumske prostorije obiteljskih kuća i pojedine gospodarske objekte u Novskoj, Petrinji, Kutini, te naseljima Voloder, Setuš, Potok, Batina, Lipovljani, Kraljeva Velika, Repušnica, priopćio je DUZS.

Vezani članci Periske, ilustracija Bezobzirno i za svaku osudu: Prijeti im izumiranje, u Jadranu ih znanstvenici traže svijećom, a Poljak u Istri iščupao pa na luftiću prenosio 29 primjeraka ove ugrožene vrste Zgrade, ilustracija - 1 Zločinačko udruženje iz Pule: Zaradili 3,7 milijuna kuna prodajući nekretnine koje nisu njihove

>> Poplave u istri: Mnogi su ostali bez svega

Po prvim podatcima radi se o 15-tak objekata. Vatrogasne snage su na terenu i ispumpavaju vodu, navodi DUZS.

Na poplavljenom velikogoričkom području stanje se stabilizira. U Čičkoj Poljani voda se povukla s ulica. U tijeku je ispumpavanje vode iz obiteljskih kuća i gospodarskih objekata u naseljima Čička Poljana i Sop Bukevski. Sva kućanstva, osim onih u kojima nema ljudi, spojena su na elektroenergetsku mrežu. Ceste su prohodne međutim prema informaciji Stožera zaštite i spašavanja Grada Velike Gorice, most u Čičkoj Poljani je oštećen i upozoravaju se građani da ga zbog svoje sigurnosti ne koriste.

Humanitarna pomoć će se i dalje zaprimati u DVD-u Novo Čiče, a dijelit će se samo socijalnim slučajevima, navodi DUZS.

Ljudi sa poplavljenog velikogoričkog područja za sve svoje potrebe mogu nazvati telefonske brojeve 112 ili 6221 283 (Javna vatrogasna postrojba Velike Gorice) te 098 247 040 (Prihvatni centar za evakuirane i Centar humanitarne pomoći, Suzana Strunjak).

DUZS također navodi da se stanje u Istarskoj županiji stabilizira. U tijeku su ispumpavanja vode iz obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, većinom na području Grada Pule i Općine Fažane, te naseljima Galižana i Valbandonu.

(Hina) pp/xbma yln