Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stožeraza zaštitu i spašavanje

Poplave na sisačkom području: Stanje ozbiljno, ali ne i dramatično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Sisačko-moslavačke županije stanje s poplavama je ozbiljno, ali ne i dramatično, zaključio je danas Stožer za zaštitu i spašavanje u Sisku sazvanoj zbog proglašenja izvanrednog stanja u obrani od poplave u Sisku i Jasenovcu.

Nakon što su sve nadležne službe izvijestile o stanju na terenu, definirane su i potrebne mjere, pa će se tako uvesti pojačane ophodnje nasipa na ugroženim područjima u toj županiji. Bude li potrebno, dogovoreno je da će Sisačko-moslavačkoj županiji pomoć u ljudstvu i materijalnim sredstvima pružiti susjedne županije, policija i vojska.

Pročitajte i ovo Poplave na sjeveru Italije Stanje crvene uzbune Sjever Italije se bori s neviđenim poplavama: Palo najviše kiše u 170 godina Hladna lava i bujične poplave uništile dio Indonezije - 2 katastrofa u Indoneziji FOTO/VIDEO "Čula sam grmljavinu i zvuk sličan kipućoj vodi": Pronađeno 19 tijela, uništeno više od sto kuća

>> Zaobalne vode ugrožavaju naselja nadomak Siska

Sjednici su nazočili načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Nikola Gaće, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić te predstavnici operativnih i žurnih službi.

Sisačko-moslavačka županica za sutra je sazvala izvanrednu sjednicu Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje, a preporučeno je održavanje sjednica općinskih i gradskih stožera na potencijalno ugroženim područjima, izvijesila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene