Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplava kod Vrgorca

Nakon tjedan dana strašne poplave u Kokorićima razina vode počela opadati: ''Vjerujemo da ulazimo u razdoblje otjecanja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na poplavljenom području naselja Kokorići pored Vrgorca, u nedjelju u prijepodnevnim satima razina vode je po prvi puta od izbijanja poplave počela opadati, izjavio je Toni Poljak iz splitskog HGSS-a.

"Primjetno je blago opadanje razine vode,  a pošto su metrološke prognoze povoljne i bez kišnih oborina nadamo se da će se intenzitet opadanja vodostaja pojačati," rekao je Poljak za Hinu.

Pročitajte i ovo Vrgorački poljoprivrednici zbrajaju štetu - 2 Katastrofa za poljoprivrednike Baš kad su najslađe: Voda se povukla, ali proizvođači još zbrajaju štete - "Odnijelo nam je sve što smo radili cijelu godinu" Slika nije dostupna Pomaže HGSS Stanovnike vrgoračkog kraja čeka besana noć: "Nešto ovakvo se ne pamti. Punimo vreće, ali ovo je nemoguće suzbiti"

Podsjetio je kako je porast vodostaj na vrgoračkom području koje poplavljeno već tjedan dana, u subotu dostigao svoj maksimum.

"Vjerujemo da sada ulazimo u razdoblje otjecanja vode s poplavljenog područja i normaliziranja stanja kojem će se obavljati sanacija terena zahvaćenog vodom", kazao je Poljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene