Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili i sportsku dvoranu

Ponovno u klupama: Premijerka otvorila novu školu u Ščitarjevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Šćitarjevu kod Velike Gorice novosagrađenu sportsku dvoranu u tamošnjoj osnovnoj školi u izgradnju koje je vlada uložila 17 milijuna kuna.

Premijerka je na svečanu otvorenju, na kojemu su učenici škole priredili prigodni program, izjavila kako će sportska dvorana omogućiti razvoj novih sadržaja u tom mjestu, rekavši kako je vlada spremna i dalje ulagati kako bi mladi i nakon završena školovanja ostali u tom kraju. Kosor se osvrnula i na pregovore s Europskom unijom kazavši kako je Hrvatska na kraju tog puta te da vlada poduzima mjere da se oni završe i da Hrvatska uskoro postane 28. članica EU-a.

'Najvažniji motiv koji nas je pokretao i u teškim trenutcima, a bilo je i uspona i padova, jest budućnost hrvatske djece jer ulazak u EU otvara nove mogućnosti za njihovo školovanje i zapošljavanje', izjavila je premijerka. Osnovnu školu u Šćitarjevu pohađa više od 300 učenika, a dogradnja škole počela je 2002. Svečanu otvorenju nazočili su, među inim, potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić te velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatvorit će je za 60 dana? Vukovar: Škola toliko derutna da su im isključili struju zbog dotrajalih instalacija Slika nije dostupna U vrećici Kraj osnovne škole pronađena ručna bomba, mina i streljivo

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene