Prepravljeni grafit \'Ubi Srbina\' (Foto: Jure Zubčić/Twitter)
Prepravljeni grafit \'Ubi Srbina\' (Foto: Jure Zubčić/Twitter) Foto: Jure Zub?i?/Twitter

Zadranin i gradski vijećnik SDP-a Jure Zubčić ponovno je prepravio grafit "Ubi Srbina" u "Poljubi Srbina". ''Ide li vam to na živce? E, pa baš mi je drago'', napisao je na Twitteru.


Zadranin Jure Zubčić prošle je godine također prepravio grafit ''Ubi Srbina'' te je zbog toga zaradio kaznenu prijavu zbog uništavanja tuđe imovine.

Vezani članci BBB-i prebojali Malog princa u Dubravi BBB-i uništili jedan od simbola istočnog dijela Zagreba iza kojeg je divna ljubavna priča: "Prijavili smo ih policiji, a Malog princa ćemo vratiti, ali..." Milorad Pupovac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nakon sramotnog transparenta pojavio se i jeziv grafit, Pupovac za DNEVNIK.hr: "Toga jučer tamo nije bilo"

Sad se ponovno odlučio na akciju.

''Da, opet sam prepravio grafit.

Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da ništa drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite.

Jer dok god sam vam ja problem... Dok god vam ja idem na živce, dok god mene smatrate luđakom zbog prepravljanja grafita, dotad naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju?

Oni nisu problem? Zapitajte se tko vas i zašto vas živcira.

I da, slobodno ponovno svedite priču na rat, na ustaše, na partizane. Nisu autorima problem ni Srbi, ni ustaše, ni partizani. Oni su sami sebi problem. Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koja poziva na ubijanje bilo koga? Što sve u životu možeš korisnog za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivati na ubijanje?

Shvaćaš li, autoru, da te filaju mržnjom, da se ne baviš svojim životom?

Što će ti donijeti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo?

Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina. I nemojte mi s tim Srbi su ovakvi, Hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu'', objasnio je Zubčić svoj potez.

Dobio je više od dvije tisuće lajkova, a stižu mu i brojni komenatri pohvale. Među njima izdvaja se onaj da će mu postati problem prepravljati grafite kad oni koji pišu onaj s pozivom na ubojstvo shvate da se piše ubiJ.