Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture donijelo je odluku o poništenju dodjele koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni rat“ u Bolu koju je donijela Splitsko-dalmatinska županija.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture poništilo je odluku Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od 18. travnja o dodijeli koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni rat“ u Bolu.

Vezani članci Slika nije dostupna Prosvjed na Bolu zbog koncesije: "Zlatni rat je naš makar ležali cijelo ljeto i ne micali se" Slika nije dostupna Prosvjed stanovnika Bola: "Mi ipak ne bismo u Irsku"

Nakon provedenog nadzora utvrđene su povrede Zakona o javnoj nabavi, Zakona o koncesijama i Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. I još nekoliko ozbiljnih nepravilnosti.

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cjelosti:

"Stručno povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provelo je upravni nadzor nad postupkom dodjele koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni Rat“ u Bolu. Po provedenom nadzoru Ministarstva doneseno je rješenje kojim se poništava Odluka Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od 18. travnja, o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni Rat“ u Bolu.

Nakon pregledane cjelokupne dokumentacije, Povjerenstvo je utvrdilo povrede Zakona o javnoj nabavi, Zakona o koncesijama i Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

Nadzorom je utvrđeno da nije ispoštovan Zakonom propisan krajnji rok za dostavu ponuda, a informacije i objašnjenja nisu bila dostupna svim sudionicima natječaja na isti način.

Povjerenstvo je utvrdilo i da je Županijska skupština svoju Odluku temeljila na nalazu i mišljenju stručnog tijela donesenoj na nezakonit način jer je stručno tijelo o istome predmetu donijelo dva kontradiktorna mišljenja, a pored navedenog, Odluka je donesena bez prethodne suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, danas poslijepodne je i tvrtka SPORT B d.o.o. poslala priopćenje kako odustaju od koncesije za plažu Zlatni rat. "Nadamo se da će, u budućnosti, o ovako važnim pitanjima, odluku donositi struka, rukovodeći se propisanim kriterijima, a ne "ulica" ni politički centri moći, bez argumenata, budući da je otvoreni, razvojni i savjesni pristup potencijalnim investitorima, ma tko oni bili, jedini koji je moguć, ukoliko je cilj stvaranje transparentnog, naprednog i civiliziranog društva", kazali su u priopćenju.