Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kazališno vijeće splitskog HNK odlučilo je poništiti natječaj za novog intendanta obrazloživši da troje kandidata Duško Mucalo, Majda Goluža i Helena Peričić nisu u natječajnim prijavama priložili preslike potrebnih isprava ovjerovljenih kod javnog bilježnika, kako se u natječaju tražilo, objavio je popodne kazališni portal Teatar.hr.


Navodi se kako je zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković potvrdila da će zbog toga Duško Mucalo do daljnjeg ostati vršitelj dužnosti intendanta, a kad će biti raspisan novi natječaj, kako se napominje, još nitko ne zna.

To je treći uzastopni neuspio pokušaj da HNK dobije intendanta još od rujna 2009. Prvi je natječaj raspisan još za mandata tadašnjeg intendanta Milana Štrljića, ali je poništen kad je utvrđeno da nisu osigurani formalno-pravni uvjeti za njegovo raspisivanje.

Vezani članci Slika nije dostupna Mucalo: Ne bojte se cirkusa, ja sam ozbiljan čovjek Slika nije dostupna Mucalo imenovan za intendanta splitskog HNK

Zatim je Gradsko vijeće umjesto starog imenovalo novo kazališno vijeće koje je na ponovljenu natječaju za intendanta odabralo Duška Mucala, što je prošle godine potvrdilo i gradsko vijeće. No, tadašnji ministar kulture Božo Biškupić odbio ga je potvrditi za intendanta, a gradsko vijeće imenovalo ga je za vršitelja dužnosti intendanta.

Pošto je gradsko vijeće potkraj 2010. prihvatilo programski i financijski plan HNK za razdoblje od 2011. do 2014., kazališno je vijeće raspisalo treći natječaj za intendanta koji je bio otvoren do 5. veljače 2011., ali je i on sada poništen. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju