Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naručena analiza od Sveučilišta

Poništavaju se ispiti iz Tipurićeve ljetne škole?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti naredilo je Sveučilištu u Zagrebu da u slijedeća tri mjeseca provede temeljitu analizu ispita koje su studenti Ekonomije predložili u Međunarodnoj ljetnoj školi, tvrdi Jutarnji list.

Analizu rada Međunarodne ljetne škole, navodno je prema pisanju tog dnevnog lista, na zahtjev Uskoka provelo i Ministarstvo. U njihovom se dokumentu navodno ukazuje na niz nezakonitosti u djelovanju Međunarodne ljetne škole. Najdrastičniji je primjer pravo studenata da u Ljetnu školu prenesu ispite koje nisu položili tijekom godine, te da polažu ispite s naredne godine, javlja Jutarnji list.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore

Za takvu mogućnost bilo je potrebno da student uplati 2000 kuna, pohađa tečaj od 15-ak dana,a prolaznost je na ispitu navodno bila 100-postotna. Zbog svega se postavilo pitanje što će biti s ocjenama oko 5 tisuća studenata koji su tijekom prošle dvije nastavne godine položili ispite na taj način. Analiza koju je zatražilo Ministarstvo, trebala bi to utvrditi, a nakon toga će se, tvrdi Jutarnji, donijeti odluka o tome hoće li se ispiti poništiti ili ne.

Istodobno su velike šanse da prof. dr. Darko Tipurić, kojega je rektor Aleksa Bjeliš 20. siječnja suspendirao s mjesta dekana Ekonomskog fakulteta, ostane na čelu te institucije. Odluka o Tipurićevoj suspenziji može postati trajna tek kada je dvotrećinskom većinom potvrdi Senat, koji će o tome odlučivati na današnjoj sjednici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene