Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan gubitaš

Nagomilao dugove pa postao pomoćnik ministra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek koji je vodio Veletržnicu ribe u Rijeci i nagomilao gubitke postao je pomoćnik ministra pomorstva. Radnici bez plaća, račun u blokadi i porezna dugovanja rezultat su 5-godišnjeg rada veletržnice pompozno otvorene kao prvog pravog prodajnog mjesta ribe za domaće i strano tržište.

Velebno zdanje zjapi prazno. Više od 10 milijuna kuna vrijedna veletržnica ove je godine radila - 24 dana.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

'Situacija je katastrofalna. Nitko živ nikome ne plaća, svi su u mukama i sa svim zakonskim okvirima naplata je izuzetno teška i ribari se snalaze', kazala je Dolores Margan Kastrapeli, direktorica Veletržnice ribe Rijeka.

>> Obersnel: Veletržnica ribe ima problema zato što ne funkcionira tržište ribe

Snalaze se - zaobilazeći burzu ribe blokiranog računa. Radnici, njih osam, bez plaća.

'Evo i danas je jedan djelatnik dobio dio plaće, a za vašu informaciju ja sebi nisam dala plaću od prosinca. Mislim da je plaća rezultat rada', kaže Margan Kastrapeli.

A rezultat rada je poražavajući. Za bivšim su direktorom, danas pomoćnikom ministra pomorstva, ostali - porezni dugovi.

'Očekivao sam više. I dalje mislim da je to jedan dobar projekt, međutim postoji čitav splet okolnosti zbog čega se javljaju problemi', kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Ovogodišnji promet na veletržnici - ni 350.000 kuna. Zarada? Dvadesetak tisuća. Mjesečni troškovi? Samo za plaće 70-ak tisuća.

'Oni su nakaradno krenuli u startu. Imali su 8 zaposlenih i prema mojim saznanjima imaju raspon plaća od nekih 6 do 10 tisuća kuna. To su ogromne plaće', kazao je Nikola Radulović iz ribarske zadruge Eko riba Cres-Lošinj.

Osmijesi su bili na licima prije pet godina kad se svečano otvarala veletržnica i puna usta optimizma. Danas - od ribe u ribarskoj luci kraj veletržnice samo su one gladne kruha. Kako stoje stvari - tako će biti još neko vrijeme. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene