Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Vidoševiću ni riječi

Politika ostaje u Podravci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudbina Podravke u rukama je njezinih vlasnika koji bi joj sutra, na skupštini dioničara, trebali trasirati put.

No suglasja nema, mirovinski fondovi žele izbaciti politiku, država se zalaže za njezin ostanak. Pat poziciju dodatno je podjarila i vijest da umjesto Ljube Jurčića, Nadzorni odbor preuzima Nadan Vidošević. Vlada je to demantirala. Ljubo Jurčić, tvrdi, u Podravku je doveden da bi sanirao štetu koju su joj nanijeli njezini menadžeri kupnjom dionica. 'To se u najvećoj mjeri napravilo tako da se i nekako moj posao s te strane privodi kraju. Ali nije bilo nikakvih razgovora o smjenjivanju tako da sam više imao osjećaj da ćemo još neko vrijeme nastaviti surađivati', rekao je Jurčić. Da bi posao mogao nastaviti Nadan Vidošević, Jurčić je doznao od medija. U Banskim dvorima na sastanku s Jadrankom Kosor o tome se nije pričalo, tvrdi i HSS-ovac Josip Friščić. 'O Vidoševiću nije bilo ni riječi spomena. Iza toga stoje oni koji misle da je sada prava zgoda da je Podravka ranjena, da bi je bilo dobro kupiti jeftino i onda skupo preprodati. Sigurno je da se iz redova i fondaša dio bavi i takvim mislima', kazao je Friščić.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao''

>> Vlada: Apsolutno je netočna tvrdnja smjeni Jurčića

Mirovinski fondovi s ukupno 35 posto dionica ne pristaju da država s 26 posto vlasništva u Nadzorni odbor imenuje više članova. Traže da ih bude ukupno sedam, dok mali dioničari i država žele devet članova. U dva dodatna politička imenovanja Friščić ne vidi ništa loše. 'Ni jedan od njih nije, koliko ja znam, pao s kruške, nego je netko negdje dogovorio da ga se postavi. Ali onda da i odgovorno obnaša poslove za koje je postavljen', dodaje Frščić. 'Politika će uvijek biti prisutna i u privatnim kompanijama i velikim kompanijama, samo ono što je cilj mene kao predsjednika Nadzornog odbora u Podravci dominantna bude dobra politika', kaže Jurčić. Dogovora još nema, a bez njega vlasnički odnos snaga ne može prevagnuti ni u jednu stranu. Na snazi bi tada ostala sadašnja situacija s 11 članova Nadzornih odbora, od kojih nitko nije primijetio financijske dubioze u koje su Podravku odveli menadžeri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene