Završila je sjednica predsjedništva HDZ-a. U jeku afere SMS koja dobiva sve više krakova i sve se više komplicira, pitanje je je li stranka uspjela izbjeći raspravu o nastavku afere? Čitavu situaciju analizirao je Mislav Bago.

Galerija +0 Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr)

Analizu trenutnih političkih događanja vezanih uz najnovije informacije i komplikacije afere SMS donio je reporter Nove TV Mislav Bago. 

Vezani članci Ante Sanader Ante Sanader nakon proširene sjednice Predsjedništva HDZ-a: "Očito je 'fjaka' utjecala na birače" Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković o kanonizaciji Alojzija Stepinca: " Ono što kardinal zaslužuje će doći, mi to jako želimo"

"Već drugi put na predsjedništvu stranke se uopće nije otvaralo pitanje SMS afere. Premijer Andrej Plenković kaže "pustite institucije, ali isto tako i dečke da rade svoj posao." Koje dečke? Ne imenuje ih", objašnjava Mislav Bago. 

Istovremeno, Milijan Brkić pojačava retoriku i kaže kako identificira te udbaške metode bivših udbaša koji aktivno sudjeluju u njegovoj političkoj likvidaciji. Nije nikoga imenovao, ostavio je prostor za mnogo nagađanja i špekuliranja. 

Gordan Jandroković je pak rekao "ako je uistinu točno da je postojala skupina koja je htjela i planirala prisluškivati ministra unutarnjih poslova to je tumor društva koji treba ukloniti." 

Zašto je ta izjava važna? 

Gordan Jandroković uvijek se smatra glasnikom promjena, ono što on najavi u sljedećih nekoliko tjedana se obistini.

Za sada je očito da postoje dva tabora - Milijan Brkić i vodstvo HDZ-a. Trenutno su svima primaran fokus europski izbori, no nakon što oni prođu čini se da slijedi konačan obračun nakon kojeg će u HDZ-u biti mjesta samo za jednog - ili Brkića ili Plenkovića. 

Brkić i Jandroković o aferi SMS

Nastavak afere SMS je prije sjednice Predsjedništva HDZ-a komentirao i sam Milijan Brkić.

"Evidentno je da se u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe jer to je njihov obrazac. Naravno, kad su oni u pitanju, ne možemo očekivati da će koristiti drugačije metode i trikove jer stari pas koji je naučen na jedne trikove ne može upotrijebiti druge trikove", rekao je Brkić.

Osim njega, aferu je komentirao i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Godran Jandroković.

"Ako je postojala takva skupina, onda je to nešto s čime se država treba obračunati. Očekujem da nadležna državna tijela i ljudi koji u njima rade profesionalno odrade svoj posao i da točno utvrde što se događalo", rekao je Jandroković prije sastanka Predsjedništva HDZ-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju