Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kafići, parkovi, klubovi

Policija privodila maloljetnike bez nadzora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji su tek završili osnovnu školu nemaju što raditi u kafićima poslije 23:00 sata. No, reporterka Dnevnika Nove TV s policijom je cijelu noć boravila u akciji nadzora maloljetnika. Svi mlađi od 16, a bez nadzora roditelja, iz kafića i klubova završili su ravno u policijskim postajama.

Vikend je počeo, bliži se ponoć, a po splitskim parkovima puno je mladih. Policajci provjeravaju tko je mlađi od 16 godina. Ovu noć, klupe su većinom zauzeli studenti.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku

Akcije se provode po parkovima, sumnjivim objektima, kafićima i klubovima. Sve mlađe od 16 policija privodi u postaju. 'Takve osobe dovedemo u prostorije policije, kontaktiramo roditelje te tražimo od roditelja da pristupi u prostorije policijske postaje gdje će preuzeti dijete. Nakon što napusti roditelj prostorije policije kontaktiramo centar, nadležni centar za socijalnu skrb', rekla je Sandra Kovačić, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju.

>> Kasni noćni sati: 50 posto maloljetnika ima dozvolu roditelja

Nađe li se dijete više puta u godini vani bez nadzora roditelji će kazneno odgovarati zbog zapuštanja djeteta. 'Uglavnom roditelji reagiraju pozitivno. Ima naravno reakcija da se ljute, da smatraju da policija ne bi trebala raditi taj dio posla odnosno da su oni ti koji odlučuju gdje će i kada će biti vani njihovo dijete, međutim iz nekakvog kontakta s roditeljima mi možemo zaključiti i o kakvoj se roditeljskoj brizi radi', kaže Sandra Kovačić.

Policija nadzire i točenje alkohola. Kapljica je zabranjena svima ispod osamnaeste, a konobari kažu da paze. Splitska je policija tijekom listopada , bez nadzora roditelja zatekla 50 tinejdžera , mlađih od 16 godina. Nakon iskustva u policijskoj postaji malo je komu palo napamet prekršaj ponoviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene